Xiaomi 13 Ultra: ‘Ερχεται με 4 κάμερες των 50MP

9 Ιανουαρίου, 2023

Μπορεί η Xiaomi να έκανε όνομα με τα value for money κινητά της, αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει μια τεράστια προσπάθεια να μπει σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους κατασκευαστές.

Ναυαρχίδες όπως τα κινητά της σειράς Mix αλλά και οι Ultra εκδόσεις των συσκευών της σίγουρα την βοήθησαν να ορθώσει το ανάστημα της ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές Βέβαια την διαφορά έκανε το Xiaomi 12S Ultra που κυκλοφόρησε το 2022, καθώς εκτός από κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού έφερε και εξαιρετικές φωτογραφικές επιδόσεις χάρη στον νέο αισθητήρα IMX989 1 ίντσας.


Τι έρχεται μετά; Μα φυσικά το Xiaomi 13 Ultra το οποίο ακούγεται ότι έχει κάμερα με 4 αισθητήρες, όλοι τους ανάλυσης 50MP. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει ο Sony IMX989 ο οποίος θα συνοδεύεται από νέα βελτιωμένα οπτικά, και τρεις αισθητήρες Sony IMX858 με 0,6x, 3x και 5x οπτικό zoom για κάθε έναν από αυτούς αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται, η κάμερα του Xiaomi 13 Ultra θα αναβαθμίσει σημαντικά τον τηλεφακό σε σύγκριση με τον προηγούμενο των 48MP του Xiaomi 12S Ultra και αναμένεται να υποστηρίζει οπτική σταθεροποίηση OIS και να επιτυγχάνει τουλάχιστον 120x ψηφιακό ζουμ. Φυσικά και εδώ θα ενσωματώνει περήφανα το logo της Leica, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει γίνει δουλειά και στην επεξεργασία εικόνας.
Ο Lei Jun έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το Xiaomi 13 Ultra θα είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά, οπότε αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις μαγικές φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορεί να τραβήξει.