iPhone 15: Τέλος το notch, έρχεται το Dynamic Island

24 Φεβρουαρίου, 2023

Μετά τη διαρροή των πρώτων renders του iPhone 15 Pro, το 9to5Mac τώρα ανεβάζει και renders του «απλού» iPhone 15. Οι εικόνες αποκαλύπτουν μερικές μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές που έρχονται στο επερχόμενο μικρό iPhone, με μεγαλύτερη την αφαίρεση του θρυλικού notch.

Σύμφωνα με τα renders που διέρρευσαν, το iPhone 15 θα ενσωματώνει το Dynamic Island της Apple το οποίο μέχρι σήμερα είχε αποκλειστικά το μοντέλο iPhone 14 Pro, αλλά φαίνεται ότι η νέα σειρά θα υιοθετήσει το νέο pill shaped notch.

Μια άλλη αλλαγή που έρχεται στο iPhone 15 είναι η θύρα USB-C. Η νέα αντικατάσταση της θύρας Lightning εντοπίστηκε επίσης στα renders του iPhone 15 Pro που διέρρευσαν. Η Apple δήλωσε ήδη ότι θα συμμορφωθεί με την κοινή πολιτική φορτιστών της Ευρώπης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα νέα iPhone υιοθετούν επιτέλους τη θύρα USB-C. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία φαίνεται να επιμένει στην ίδια διάταξη διπλής κάμερας στο πίσω μέρος του iPhone 15. Η τρίτη κάμερα προορίζεται πιθανότατα για τα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Στην μπροστινή πλευρά τα renders αποκαλύπτουν μια οθόνη 6,2 ιντσών, ελαφρώς δηλαδή μεγαλύτερη από την οθόνη 6,1 ιντσών του iPhone 14. Τα capacitive πλήκτρα που εντοπίστηκαν στα renders του iPhone 15 Pro λείπουν από τα renders του iPhone 15 που έχει στην κατοχή του το 9to5Mac. Φαίνεται ότι το κανονικό iPhone θα εξακολουθεί να διαθέτει κλασικά πλήκτρα.