MediaTek και NVIDIA φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητα

30 Μαΐου, 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το «καυτό» θέμα των τελευταίων ετών και φέτος τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ενδιαφέροντα με την έλευση του ChatGPT και τη μάχη μεταξύ της Microsoft και της Google για την κυριαρχία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Είδαμε εταιρείες να εργάζονται για να φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη στα τηλέφωνα και τώρα όπως φαίνεται ότι η AI θα μπει στα αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της MediaTek και της NVIDIA, όπου και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να φέρουν την AI στα συστήματα ψυχαγωγίας των οχημάτων.

 

Έτσι, η MediaTek θα εκμεταλλευτεί τις GPU και το λογισμικό της NVIDIA στα SoC της. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία συνδεδεμένων συστημάτων infotainment και στη βελτίωση των λειτουργιών ασφαλείας στα αυτοκίνητα, επιτρέποντας στη MediaTek να δημιουργήσει προηγμένες εμπειρίες όπως ποτέ άλλοτε. Για παράδειγμα, το ταμπλό του αυτοκινήτου θα μπορούσε να δείχνει τι υπάρχει γύρω από το όχημα, ενώ οι κάμερες στο αυτοκίνητο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κατάστασης του οδηγού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MediaTek, Rick Tsai:

Η NVIDIA είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος πρωτοπόρος και ηγέτης της βιομηχανίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της πληροφορικής. Με αυτή τη συνεργασία, το κοινό μας όραμα είναι να παρέχουμε ένα παγκόσμιο one-stop shop για την αυτοκινητοβιομηχανία, σχεδιάζοντας την επόμενη γενιά έξυπνων, πάντα συνδεδεμένων οχημάτων. Μέσω αυτής της ειδικής συνεργασίας με την NVIDIA, θα είμαστε από κοινού σε θέση να προσφέρουμε μια πραγματικά μοναδική πλατφόρμα για το όχημα του μέλλοντος.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA Jensen Huang πρόσθεσε επίσης:

Η Τεχνητή Νοημοσύνη τροφοδοτεί τον μετασχηματισμό ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο συνδυασμός του κορυφαίου στον κλάδο system-on-chip της MediaTek και των τεχνολογιών GPU και λογισμικού AI της NVIDIA θα επιτρέψει νέες εμπειρίες χρηστών, βελτιωμένη ασφάλεια και νέες συνδεδεμένες υπηρεσίες για όλους τους τύπους οχημάτων, από το entry-level μέχρι το πλέον πολυτελές.