Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the bt_plugin domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Η συνάρτηση _load_textdomain_just_in_time κλήθηκε εσφαλμένα. Η φόρτωση της μετάφρασης για τον τομέα newstar ενεργοποιήθηκε πολύ νωρίς. Αυτό είναι συνήθως ένδειξη για κάποιο κώδικα στο πρόσθετο ή το θέμα που εκτελείται πολύ νωρίς. Οι μεταφράσεις θα πρέπει να φορτώνονται στην ενέργεια init ή αργότερα. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.7.0.) in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Η TCL CSOT παρουσιάζει το πρώτο tri-fold τηλέφωνο με οθόνη 7,85 ιντσών - Matrix Life
 

Η TCL CSOT παρουσιάζει το πρώτο tri-fold τηλέφωνο με οθόνη 7,85 ιντσών

20 Μαΐου, 2024

Πίσω στο 2019, η TCL εμφάνισε ένα μη λειτουργικό πρωτότυπο ενός τριπλά πτυσσόμενου smartphone το οποίο ανοικτό είχε μια οθόνη μεγέθους tablet 10 ιντσών.

Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, η TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology) παρουσίασε το πρώτο tri-foldable τηλέφωνο με μέγεθος ανοικτής οθόνης 7,85 ίντσες. Η συσκευή παρουσιάστηκε στην έκθεση SID (Society for Information Display) 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μια οθόνη η οποία η TCL ονομάζει Free Type καθώς μπορεί να διπλώσει σε σχήμα «G» και «Z».


Ένα από τα προβλήματα με τα παλαιότερα πρωτότυπα των tri fold πρωτότυπων ήταν το πάχος τους. Σύμφωνα με το My Drivers, το trifold τηλέφωνο της TCL έχει πάχος μόλις 427microns ενώ ενδιαφέρον έχει ότι η TCL έχει χρησιμοποιήσει σχεδίαση Sensor under panel (SUP) στην οποία οι αισθητήρες βρίσκονται κάτω από την οθόνη και μπορούν να κάνουν αναγνώριση προσώπου αποτελεσματικά.
Η οθόνη υποστηρίζει επίσης μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης με δυνατότητα LTPO που κυμαίνεται από 1-120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη ενώ διαθέτει επίσης χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και είναι ανθεκτική.


Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η TCL θα βγάλει στην παραγωγή μια συσκευή αυτού του είδους ή αν απλά θα πουλήσει τις οθόνες σε τρίτους κατασκευαστές. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι τόσο η Samsung όσο και η Huawei δουλεύουν επάνω σε παρόμοια concept και ακούγεται έντονα ότι ειδικά η Huawei θα παρουσιάσει μέσα στην χρονιά ένα κινητό με tri fold οθόνη 10 ιντσών!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R