Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the bt_plugin domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Η συνάρτηση _load_textdomain_just_in_time κλήθηκε εσφαλμένα. Η φόρτωση της μετάφρασης για τον τομέα newstar ενεργοποιήθηκε πολύ νωρίς. Αυτό είναι συνήθως ένδειξη για κάποιο κώδικα στο πρόσθετο ή το θέμα που εκτελείται πολύ νωρίς. Οι μεταφράσεις θα πρέπει να φορτώνονται στην ενέργεια init ή αργότερα. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.7.0.) in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Το fingerprint reader του Galaxy S10 δεν τα πάει καλά με την προστασία - Matrix Life
 

Το fingerprint reader του Galaxy S10 δεν τα πάει καλά με την προστασία

18 Οκτωβρίου, 2019

Τον Μάρτιο κυκλοφόρησε η σειρά S10 της Samsung και τα κινητά της ήταν άμεση επιτυχία χάρη στην ποιότητα αλλά και το επίπεδο εξοπλισμού. Ένα από τα highlight της σειράς ήταν το ultrasound fingerprint reader, ένα βιομετρικό σύστημα το οποίο διαφημίστηκε ως επαναστατικό και ανώτερο των οπτικών συστημάτων που διέθετε ο ανταγωνισμός.
Πρόσφατα όμως ένα ζευγάρι Βρετανών διαπίστωσε ότι το σύστημα αυτό δεν προσφέρει το επίπεδο ασφάλειας που διαφημίζει και μπορεί να ξεγελαστεί – υπό συνθήκες- ιδιαίτερα εύκολα.


Η ιστορία έχει ως εξής. Το ζευγάρι παράγγειλε ένα προστατευτικό οθόνης τζελ από το eBay, το τοποθέτησε στο κινητό και έπειτα η γυναίκα έκανε register τον αντίχειρά της στην συσκευή.
Σχεδόν άμεσα διαπίστωσε ότι το κινητό ξεκλείδωνε και με τον αντίχειρα του άλλου χεριού χωρίς όμως να έχει προσθέσει άλλο δάχτυλο στο reader. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ο σύζυγός της δοκίμασε το δικό του αντίχειρα και διαπίστωσε ότι το κινητό ξεκλείδωσε επίσης αμέσως.

Αιτία για αυτή την δυσλειτουργία είναι φυσικά το προστατευτικό οθόνης και είναι σχεδόν σίγουρο ότι το πρόβλημα θα υπάρχει και με άλλες ζελατίνες που υπάρχουν στην αγορά.

Σύμφωνα με την Samsung οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθεύονται μόνο αυθεντικά προστατευτικά καθώς σε αυτή την περίπτωση ο παγιδευμένος αέρας ανάμεσα στην οθόνη και την ζελατίνα προκάλεσε δυσλειτουργία στο σύστημα αναγνώρισης υπερήχων.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ανακοίνωση αυτή της Samsung είναι μάλλον άστοχη. Δεν μπορείς να ακυρώνεις μια τεράστια αγορά αξεσουάρ και περιφερειακών αξίας πολλών δις έτσι απλά. Αν το σύστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα θα έπρεπε απλά να μην το τοποθετήσει στην συσκευή και να πάει με την ασφαλή και δοκιμασμένη λύση του οπτικού συστήματος. Από την άλλη και ο κατασκευαστής του προστατευτικού με την σειρά του θα έπρεπε να έχει δοκιμάσει το προϊόν του και να μην κυκλοφορεί στην αγορά «σαβούρα» που προκαλεί πρόβλημα στις συσκευές τις οποίες απευθύνεται.

 

ΠΗΓΗ 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R