Η Huawei λάνσαρε το πρώτο τριπλό smartphone στον κόσμο το Mate XT, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τώρα σχεδόν έναν χρόνο μετά, η κινεζική εταιρεία ετοιμάζεται για την δεύτερη γενιά trifold, την στιγμή μάλιστα που ο ανταγωνισμός δεν έχει καταφέρει ακόμη να απαντήσει!
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Huawei θα λανσάρει ένα νέο και βελτιωμένο trifold smartphone, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα ονομάζεται Mate XT2, αλλά Mate XTs! Γιατί s και όχι 2; Λογικά γιατί το νέο αυτό κινητό θα είναι μια βελτίωση του πρώτου και όχι μια εντελώς νέα επανασχεδιασμένη συσκευή.
Mate XTs is there, Huawei’s second generation tri-fold is coming soon with image upgrade, soc upgrade and main body structures upgrade. pic.twitter.com/qzeL9SOvNS
— Teme (特米)𝕏|🇫🇮🇨🇳 (@RODENT950) July 17, 2025
Οι φήμες λένε ότι θα έχει βελτιωμένη απόδοση χάρη σε ένα νέο chipset, αρκετά βελτιωμένες κάμερες αλλά και βελτιωμένη αισθητική χάρη στα νέα χρώματα. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά αναμένεται να παραμείνουν ίδια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Huawei φαίνεται ότι έχει καταφέρει να πουλήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο μονάδες του Mate XT, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς το ιδιαίτερα υψηλό του κόστος.
Πιθανότερος χρόνος παρουσίασης του νέου trifold είναι τον Σεπτέμβριο.