Huawei Freebuds 3i: Η προσιτή γοητεία της σιωπής!

23 Ιουνίου, 202090/100
Piece of elegant, silk fabric
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
90%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
91%
ΗΧΟΣ
89%
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
92%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Τα Freebuds 3i είναι μια νέα και value for money πρόταση στην κατηγορία των buds με ενεργή αποθορυβοποίηση η οποία κοστίζει μόλις 129€. Η ηχητική απόδοση των ακουστικών είναι άριστη, όπως και η ποιότητα συνομιλίας που προσφέρουν.

Τα Huawei Freebuds 3 είναι ανάμεσα στα 2-3 αγαπημένα μας ασύρματα ακουστικά. Βλέπετε από την ημέρα που τα δοκιμάσαμε μέχρι και σήμερα έχουν δείξει τρομερή αξιοπιστία και συνέπεια. Δεν αποσυνδέονται χωρίς λόγο όπως πολλά ακουστικά του ανταγωνισμού, συνδέονται άμεσα με το κινητό, έχουν εξαιρετικό ήχο και ένα σύστημα αποθορυβοποίησης το οποίο μπορείς να το παραμετροποιήσεις ανάλογα με τα γούστα σου.

Έτσι, όταν η Huawei μας έστειλε να δοκιμάσουμε τα νέα της Freebuds 3i, οι προσδοκίες μας ήταν αρκετά υψηλές, ακόμη και αν στην ουσία αυτά είναι τα προσιτά της buds. Μετά από 2 περίπου εβδομάδες δοκιμών έχω πια βγάλει τα συμπεράσματά μου, οπότε παρακάτω θα διαβάσετε τις λεπτομέρειες.

Pros

  • Προσιτή τιμή
  • Ενεργό σύστημα αποθορυβοποίησης
  • Ποιότητα ήχου
  • Ποιότητα συνομιλίας

Cons

  • Δεν υπάρχει πιστοποίηση IP
  • Η αποθορυβοποίηση δεν ρυθμίζεται

 

Ανοικτά ή κλειστά;


Η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα στα Freebuds 3 και τα 3i είναι ο τύπος τους. Τα νέα ακουστικά είναι κλειστού τύπου, κάτι που σημαίνει ότι στην άκρη διαθέτουν tips σιλικόνης τα οποία βοηθούν στο καλύτερο σφράγισμα του αυτιού και την απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.


Η προσωπική μου γνώμη; Κοιτάξτε να δείτε, σε αυτές τι περιπτώσεις δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που «ορκίζονται» στα ανοικτού τύπου ακουστικά, κάτι που σημαίνει ότι το σχήμα του αυτιού τους είναι ιδανικό για αυτή την σχεδίαση. Εμένα προσωπικά με ταλαιπωρούν. Μετακινούνται συνεχώς από την θέση τους και αναγκάζομαι να τα διορθώνω, μου πέφτουν και γενικά μου δημιουργούν ένα τεράστιο άγχος. Από την άλλη αυτά του κλειστού τύπου «κάθονται» καλύτερα και δεν φεύγουν ακόμη και όταν κάνω έντονες κινήσεις.
Επίσης μιας και τα δύο ακουστικά της Huawei διαθέτουν ενεργό σύστημα αποθορυβοποίησης, η σχεδίαση κλειστού τύπου είναι πιο λογική καθώς ο τρόπος που σφραγίζουν το αυτί βοηθάει σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Τα Freebuds 3i έρχονται μέσα στην θήκη φορτιστή για την εύκολη αποθήκευση και επαναφόρτισή τους. Με το που θα ανοίξετε την θήκη για πρώτη φορά το Huawei κινητό σας θα τα βρει αυτόματα (αν φυσικά έχετε το Bluetooth ενεργοποιημένο). Από την στιγμή που θα γίνει η σύνδεση μπορείτε να τα χειριστείτε άμεσα με απλά gestures. Με παρατεταμένο πάτημα επάνω στο ακουστικό ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε την αποθορυβοποίηση, ενώ με διπλό χτύπημα απαντάτε τις κλήσεις ή ακούτε μουσική. Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του ήχου αλλά υπάρχει αισθητήρας ο οποίος καταλαβαίνει πότε βγάζετε το ακουστικό από το αυτό και κάνει παύση στην μουσική.

 

Η δύναμη της σιωπής…και της μουσικής!


Το δυνατό τους σημείο είναι φυσικά το σύστημα αποθορυβοποίησης. Το σύστημα αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που δοκίμασα στα Freebuds 3. Εκεί υπήρχε η δυνατότητα παραμετροποίησης του συστήματος ενώ εδώ τα πάντα γίνονται αυτόματα. Σίγουρα το σύστημα στα ακριβότερα ακουστικά είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά και εδώ λειτουργεί εντυπωσιακά καλά κυρίως λόγω και της βοήθειας που υπάρχει από την καλή μόνωση που προσφέρουν τα tips σιλικόνης.


Αυτό που σίγουρα με εντυπωσίασε ήταν η ποιότητα ήχου στην ακρόαση μουσικής. Τα μπάσα είναι δυνατά ενώ τόσο οι μεσαίες όσο και οι υψηλές δεν τρίζουν ακόμη και σε υψηλές εντάσεις. Και πάλι η απόδοση των ακριβότερων Freebuds 3 είναι πιο ισορροπημένη κάτι που σίγουρα οφείλεται στον μεγαλύτερο οδηγό των 14mm (έναντι 10mm των 3i), αλλά και το bass tube που έχει προσθέσει η Huawei.
Εντυπωσιακή είναι και η ποιότητα συνομιλίας που προσφέρουν τα Freebuds 3i. Τα δοκίμασα σε δρόμους με κίνηση, επάνω σε μηχανή αλλά και σε καφέ με δυνατή μουσική και πάντα ο συνομιλητής πίστευε ότι ήμουν σε κάποιο κλειστό χώρο. Αυτό είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία.

 

Και λίγα για την μπαταρία


Έχω δοκιμάσει ασύρματα ακουστικά με αυτονομία 8 ωρών αλλά αυτά δεν έχουν ενεργό σύστημα αποθορυβοποίησης το οποίο «διψάει» για μπαταρία. Έτσι οι 3,5 ώρες που προσφέρουν τα Freebuds 3i είναι μια χαρά και από προσωπική εμπειρία θα σας πω ότι δεν έμεινα ποτέ από μπαταρία.

Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η θήκη προσφέρει άλλες 14,5 ώρες χρήσης και τα ακουστικά φορτίζουν εξαιρετικά γρήγορα από την στιγμή που θα τα βάλετε μέσα.

 

Το ακριβό ή το προσιτό;


Τα Freebuds 3i είναι μια νέα και value for money πρόταση στην κατηγορία των buds με ενεργή αποθορυβοποίηση η οποία κοστίζει μόλις 129€. Η ηχητική απόδοση των ακουστικών είναι άριστη, όπως και η ποιότητα συνομιλίας που προσφέρουν. Μια σημαντική -τουλάχιστον για εμένα – διαφορά είναι η σχεδίαση κλειστού τύπου με tips σιλικόνης. Τα ακουστικά εφαρμόζουν τέλεια στο αυτί μου, δεν κουράζουν και φυσικά μονώνουν επιπλέον και παθητικά από εξωτερικούς θορύβους χάρη στην καλή τους εφαρμογή. Έτσι η συμβουλή μου είναι αυτή. Αν σας βολεύουν τα ακουστικά ανοικτού τύπου και ταυτόχρονα δεν έχετε πρόβλημα με το επιπλέον κόστος προτιμήστε τα Freebuds 3 που είναι λίγο καλύτερα παντού. Αν όμως υποφέρουν τα αυτάκια σας χωρίς tips σιλικόνης τα Freebuds 3i σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν αλλά θα σας…γοητεύσουν!