Huawei FreeBuds 3: Σσσσσσ…αυτά τα true wireless σας βυθίζουν στην σιωπή και την μουσική!

8 Νοεμβρίου, 201990/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
86%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
92%
ΑΠΟΔΟΣΗ
94%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Άριστες είναι οι επιδόσεις τους στις τηλεφωνικές κλήσεις ενώ και στην μουσική η ποιότητα που προσφέρουν είναι ανώτερη από αυτή πολλών ακουστικών που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Το σύστημα αποθορυβοποίησης είναι καλό και με λίγη ρύθμιση λειτουργεί ακόμη καλύτερα

Ναι, η Apple για άλλη μια φορά δημιούργησε ένα trend. Μιλάμε φυσικά για τα true wireless ακουστικά τα οποία ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια καθημερινά στην αγορά. Μάλιστα ακόμη και κατασκευαστές που μας συνηθίζουν σε αυτού του είδους τις υλοποιήσεις – βλέπε Microsoft, Google- έχουν ήδη παρουσιάσει και τις δικές τους προτάσεις.
Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τα FreeBuds 3, τα νέα ακουστικά της Huawei, τα οποία είχαμε την ευκαιρία να δούμε λίγο καιρό πριν στο Μόναχο αλλά σήμερα τα έχουμε και στα χέρια μας.
Τα ακουστικά αυτά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ενσωματώνουν αρκετές πρωτοποριακές τεχνολογίες, κάτι που τα διαχωρίζει από τον- σκληρό είναι αλήθεια – ανταγωνισμό, όπως το δικό τους dedicated chip Kirin A1, υποστήριξη Bluetooth 5.1 και BLE 5.1 (παγκόσμια πρωτιά), και το κυριότερο…ενεργό σύστημα αποκοπής θορύβου!

 

Tech and Specs

Kirin A1 chip με 5.1 και BLE 5.1 (παγκόσμια πρωτιά)
Codecs: AAC, SBC
Τύπος σύνδεσης Isochronous dual channel (μικρότερη κατανάλωση μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων)
Ενεργό σύστημα αποκοπής θορύβου ρυθμιζόμενο έως και τα 15dB
190ms minimum latency (σε συμβατές συσκευές)
Γρήγορη σύνδεση σε 2.5 δεύτερα 
Αισθητήρας οστικών δονήσεων για καθαρές συνομιλίες 
Σχεδίαση αντιανεμική 
Προδιαγραφές IPX4
Ενεργός οδηγός 14mm με dedicated bass tube
Ενσύρματη φόρτιση: USB Type-C (5V 1.2A 6W)
Ασύρματη φόρτιση: Qi standard (2W)
Μπαταρία: 30mAh στο κάθε ακουστικό, 410mAh στην θήκη
Αυτονομία: 4 ώρες (ακουστικα), 20 ώρες (με την θήκη φόρτισης)
Βάρος: Περίπου 4.5 γραμμάρια το ακουστικό, 48 γραμμάρια η θήκη

 
FreeBuds 3 design


Τα νέα ακουστικά της Huawei θυμίζουν αρκετά τα Apple AirPods 2019 γιατί να το κρύψουμε άλλωστε. Φυσικά υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές διαφορές όπως το πιο αεροδυναμικό ακουστικό το οποίο σύμφωνα με την Huawei είναι εμπνευσμένο από τα δελφίνια. Η σχεδίαση αυτή είναι κατά την γνώμη μας κάνει το ακουστικό λίγο πιο άνετο ενώ το ασφαλίζει πιο αποτελεσματικά στο αυτί.

Η σχεδίαση είναι ανοικτού τύπου, κάτι που μας παραξένεψε είναι αλήθεια καθώς δεν απομονώνει ιδανικά από τους εξωτερικούς θορύβους. Ιδιαίτερα όμορφη είναι και η θήκη τους η οποία μοιάζει με μικρό βότσαλο, ασφαλίζει μαγνητικά τα ακουστικά μέσα της και υποστηρίζει φόρτιση μέσω USB-C αλλά και ασύρματη φόρτιση.

Η θήκη ενσωματώνει μπαταρία 410mAh η οποία μπορεί να φορτίσει 4 φορές τα ακουστικά. Με 4 ώρες αυτονομία που έχουν τα ακουστικά και με την θήκη έχετε στην διάθεσή σας 20 ώρες χρήσης ένα νούμερο άκρως ικανοποιητικό.

 

Η ομορφιά της απλότητας


Η σύνδεση των ακουστικών είναι ιδιαίτερα απλή, πατήστε το μικρό κουμπί επάνω στην θήκη και μπαίνουν σε pairing mode. Αν το κινητό σας είναι Huawei τότε τα FreeBuds θα συνδεθούν ταχύτατα χάρη στο Kirin A1 chip που ενσωματώνουν. Το chip αυτό υποστηρίζει Bluetooth 5.1 το οποίο προσφέρει μεγάλη εμβέλεια και σταθερή σύνδεση.

Στις δοκιμές μας το συνδέσαμε με πολλά διαφορετικά κινητά Android αλλά και το καινούργιο iPhone 11 και κάθε φορά η σύνδεση έγινε γρήγορα και απροβλημάτιστα.
Εξίσου απλή είναι και η χρήση τους η οποία γίνεται αποκλειστικά με αγγίγματα. Διπλό άγγιγμα στο αριστερό ακουστικό ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το σύστημα αποθορυβοποίησης ενώ από το δεξί ακουστικό ελέγχετε την αναπαραγωγή την παύση και την αλλαγή τραγουδιών. Σίγουρα θα προτιμούσαμε να υπάρχει και έλεγχος της έντασης του ήχου αλλά μικρό το κακό. Για επιπλέον έλεγχο η Huawei έχει και την εφαρμογή AI Life την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το Play Store. Από την εφαρμογή αυτή μπορείτε να βλέπετε τα επίπεδα της μπαταρίας, να αλλάξετε τα touch controls αλλά και να προσαρμόσετε τα επίπεδα της ενεργής αποθορυβοποίησης, κάτι που σίγουρα θα χρειαστείτε.

 

ANC (Active Noise Cancellation)


Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η σχεδίαση ανοικτού τύπου των ακουστικών μας προβλημάτισε αρκετά. Βλέπετε η ελλιπής απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους δεν βοηθάει ώστε το σύστημα αποθορυβοποίησης να είναι αποτελεσματικό.
Στην πράξη διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει. Τα FreeBuds 3 θα σας εντυπωσιάσουν όταν ενεργοποιήσετε την αποθορυβοποίηση. Μην περιμένετε την αποτελεσματικότητα που έχουν τα over the ear ακουστικά της Sony τα οποία σας μεταφέρουν στην σιωπή του διαστήματος με το που θα τα φορέσετε. Ο ενοχλητικός θόρυβος όμως θα μειωθεί αισθητά ενώ το μυστικό είναι η εφαρμογή AI Life.

[youtube v=”FqqtJRoO_54″]

Την ανοίγεις, πηγαίνεις στην ρύθμιση της αποθορυβοποίησης και εκεί θα βρεις ένα περιστροφικό virtual πλήκτρο. Με μικρές ρυθμίσεις σίγουρα θα δεις τεράστια διαφορά στην αποτελεσματικότητα του συστήματος. Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι τα ακουστικά πρέπει να επιτρέπουν να έχεις επαφή με το περιβάλλον κυρίως για λόγους ασφαλείας οπότε μείναμε ικανοποιημένοι με τα FreeBuds.

 

Και από ήχο;


Πρώτα από όλα τα ακουστικά αυτά είναι φανταστικά στις τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ειδικό αισθητήρα ο οποίος αναγνωρίζει την φωνή μέσω των οστικών δονήσεων και αυτομάτως την καθαρίζει αφαιρώντας θορύβους από αέρα και εξωτερικούς παράγοντες.
Αλλά και για την μουσική έχουμε καλό επίπεδο εξοπλισμού. Υπάρχουν ποιοτικοί δυναμικοί οδηγοί 14mm οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και για καλή απόδοση στις χαμηλές συχνότητες ενώ η μεταφορά δεδομένων 2.3mbps είναι ιδανική για αναπαραγωή Hi-Res audio.


Στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι τα φωνητικά έχουν εξαιρετική διαύγεια και γενικότερα οι μεσαίες είναι πλούσιες και απολαυστικές ενώ τα μπάσα είναι ιδιαίτερα δυναμικά χωρίς να παραμορφώνουν. Η μουσική σκηνή από την άλλη είναι αρκετά περιορισμένη και δεν πήραμε την αίσθηση του βάθους που θα περιμέναμε. Σε ήσυχο περιβάλλον η απόδοση των ακουστικών γίνεται καλύτερη αν μειώσουμε το ποσοστό αποθορυβοποίησης μέσω της εφαρμογής AI Life. Τέλος ο χαμηλός χρόνος καθυστέρησης των 190ms σημαίνει ότι τα ακουστικά είναι και ιδανικά για gaming ή παρακολούθηση ταινιών. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα AirPod 2 έχουν 220ms και τα Samsung Galaxy Buds 564ms.

 

Συνολικά λοιπόν;


Τα FreeBuds 3 είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση. Είναι από τα πρώτα true wireless με ενεργό σύστημα αποκοπής θορύβων, ενσωματώνουν το δικό τους chip και προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας ασύρματη σύνδεση. Άριστες είναι οι επιδόσεις τους στις τηλεφωνικές κλήσεις ενώ και στην μουσική η ποιότητα που προσφέρουν είναι ανώτερη από αυτή πολλών ακουστικών που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Το σύστημα αποθορυβοποίησης είναι καλό και με λίγη ρύθμιση λειτουργεί ακόμη καλύτερα αλλά η ανοικτού τύπου σχεδίαση δεν βοηθάει ώστε το σύστημα να αποδώσει το 100%.
Συνολικά τα νέα ακουστικά της Huawei μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε ένα καλό ζευγάρι true wireless.

ΤΙΜΗ: 199€
ΔΙΑΘΕΣΗ