LG PuriCare Wearable Air Purifier: Ασφάλεια και άνεση στην αναπνοή με την high tech μάσκα της LG!

4 Νοεμβρίου, 2020

Ο Covid-19 μπορεί να είναι άτιμο πράμα και να δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια αγορά και οικονομία, αλλά από την άλλη δημιούργησε και μια εντελώς νέα αγορά η οποία φυσικά ανθίζει. Μιλάμε φυσικά για προϊόντα όπως τα απολυμαντικά και οι μάσκες, αλλά και τα πιο high tech ξαδερφάκια τους τα οποία έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Αν μιλάμε για μάσκες πάντως η πιο high tech από αυτές είναι σίγουρα η LG PuriCare η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Air Purifiers που έχει στην γκάμα της η κορεατική εταιρεία.

Δεν πρόκειται για την πιο διακριτική μάσκα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, και είναι αλήθεια ότι θα μοιάζετε σαν να βγήκατε από μια post-Apocalyptic ταινία επιστημονικής φαντασίας όταν την φοράτε, αλλά είναι ότι πιο αποτελεσματικό υπάρχει στην αγορά αυτή την στιγμή.

Η μάσκα ενσωματώνει διπλά φίλτρα H13 HEPA και διαφημίζει ότι μπορεί να μπλοκάρει έως και 99,95% όλων των αερόβιων ιών και βακτηρίων. Έχει διπλούς ανεμιστήρες οι οποίοι φροντίζουν να αναπνέετε ευχάριστα ενώ ένας αισθητήρας παρακολουθεί συνεχώς την αναπνοή ρυθμίζοντας ανάλογα και την ένταση των ανεμιστήρων.


Προφανώς όλα αυτά τα συστήματα χρειάζονται και ενέργεια, την οποία παίρνουν από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 820mAh η οποία σύμφωνα με την LG μπορεί να λειτουργήσει την μάσκα από 2 έως 8 ώρες ανάλογα με την ταχύτητα των ανεμιστήρων.

Τα ενσωματωμένα φίλτρα αλλά και τα διάφορα περιφερειακά όπως τα straps για τα αυτιά αλλάζουν αλλά δεν θα μπείτε και σε τόσο μεγάλα έξοδα καθώς στην συσκευασία της μάσκας υπάρχει μια θήκη με φως UV η οποία θα φροντίσει να ξεφορτωθεί τα βακτήρια και τους ιούς που έχουν θρονιαστεί επάνω τους.

Η μάσκα αυτή δεν είναι ένα concept για επίδειξη τεχνολογίας όπως πολλοί μπορεί να φαντάζεστε. Η LG θα ξεκινήσει άμεσα την διάθεσή της σε διάφορες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, και όπως φαίνεται κάποια στιγμή θα κατηφορίσει και από τα δικά μας μέρη.