Το TikTok έρχεται στις Mercedes E-Class μέσα στο 2023

23 Φεβρουαρίου, 2023

Το TikTok φαίνεται ότι βρίσκεται παντού. Εσχάτως μάλιστα βρίσκει το δρόμο του ακόμη και στα οχήματα, ξεκινώντας από τη νέα Mercedes-Benz E-Class που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο του 2023.

Η Mercedes-Benz E-Class θα έρθει με μια ανανεωμένη έκδοση του συστήματος infotainment MBUX – πρόδρομος του προσαρμοσμένου λειτουργικού συστήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας που ονομάζεται MB.OS. Η Mercedes σχεδιάζει να λανσάρει το MB.OS στην επόμενη γενιά οχημάτων της που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2024. Το TikTok δεν είναι η μόνη εφαρμογή που έρχεται στη Mercedes E-Class είναι όμως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές, γιατί δείχνει το ενδιαφέρον και την παρουσία της Mercedes στην κινεζική αγορά. Το TikTok θα είναι επίσης διαθέσιμο στη νέα Mercedes E-Class και σε άλλες αγορές οπότε το περιμένουμε και στην Ελλάδα.

“Είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά σημαντικό”, δήλωσε ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Källenius, σχετικά με το TikTok στην Ασία. “Ας μην ξεχνάμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας ενός ιδιοκτήτη S-Class στην Κίνα είναι γύρω ή κάτω από τα 40 έτη”.

Το πρόσφατα ανανεωμένο σύστημα MBUX, το οποίο θα διαθέτει μια σούπερ οθόνη η οποία εκτείνεται σε ολόκληρο το ταμπλό, θα επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν κλικ στην εφαρμογή TikTok και να παρακολουθούν βίντεο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν την εφαρμογή επειδή θα έχουν πρόσβαση σε ένα τμήμα της οθόνης που θα βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους. Η οθόνη των επιβατών έχει περιορισμένο οπτικό πεδίο, πράγμα που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τα βίντεο TikTok που αναπαράγονται σε αυτή την οθόνη ενώ για ασφάλεια ένα σύστημα παρακολούθησης θα καταλαβαίνει επίσης πού κοιτάζει ο οδηγός.

Η Mercedes καθιστά επίσης διαθέσιμες στο σύστημα infotainment της E-Class τις εφαρμογές Zoom video conferencing, Angry Birds, Vivaldi web browser και Webex by Cisco ενώ περισσότερες θα μπουν πιθανότατα στο όχημα μέσω over-the-air ενημερώσεων λογισμικού.