Το Dynamic Island των iPhone έρχεται και στα κινητά της Realme

23 Φεβρουαρίου, 2023

Όταν η Apple παρουσίασε τη σειρά iPhone 14 τον Σεπτέμβριο του 2022, το πιο πολυσυζητημένο χαρακτηριστικό της νέας συσκευής ήταν η λειτουργία Dynamic Island. Η λειτουργία αυτή μετατρέπει το notch που βρίσκεται η selfie κάμερα του iPhone σε κέντρο ειδοποιήσεων με όμορφα animations. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την παρουσίασή του, το Google Play Store γέμισε με αρκετές εφαρμογές οι οποίες μετέφεραν τη λειτουργία του Dynamic Island στα τηλέφωνα Android με πολλές από αυτές μάλιστα να είναι και ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Φυσικά ούτε οι κατασκευαστές κινητών έμειναν ασυγκίνητοι, και μεταξύ των πρώτων αυτών των εταιρειών ήταν η Realme της Oppo, η οποία ζήτησε βοήθεια από τους fans για να δημιουργήσει αυτό που ονομάζει “Realme Island” για το Realme UI. Όπως φαίνεται λοιπόν η Realme μπορεί να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα λανσάρει μια εγγενή λειτουργία Dynamic Island σε κινητά τηλέφωνα Android.

Σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί, εικόνες του Dynamic Island από τη Realme δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Madhav Seth. Ωστόσο, ο γνωστός leaker Steve Hemmerstoffer (OnLeaks) δημοσίευσε έκτοτε ένα άλλο animation της νέας λειτουργίας της Realme που δείχνει πώς λειτουργεί.

Δεδομένου ότι η Realme δεν θα μπορέσει να ονομάσει τη λειτουργία της Dynamic Island, η εταιρεία φαίνεται ότι επέλεξε να την ονομάσει “Mini-Capsule”. Από αυτό που βλέπουμε, είναι σαφές ότι η λειτουργία μοιάζει πολύ με αυτή της Apple. Το animation που δημοσίευσε ο Steve δείχνει συγκεκριμένα το Mini Capsule σε δράση όταν φορτίζεται το smartphone της Realme. Οι χρήστες iPhone θα παρατηρήσουν γρήγορα ότι η λήψη της Realme στο συγκεκριμένο animation είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή της Apple!

Δεδομένου ότι αυτή η λειτουργία βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη θα έχει ενδιαφέρον να δούμε για το πως θα αξιοποιήσει η Realme την νέα αυτή λειτουργία. Ίσως να έχουμε περισσότερα νέα στο Mobile Congress της Βαρκελώνης στο οποίο η Realme θα κάνει τις παρουσιάσεις της.