30 εκατομμύρια χρήστες για το Threads μέσα σε 24 ώρες και το Twitter αισθάνεται ήδη την απειλή

8 Ιουλίου, 2023

Το αντίπαλο δέος του Twitter από την Meta έχει ξεκινήσει την καριέρα του, και ήδη φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα.

Μάλιστα ο διευθύνον σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Threads ότι 30 εκατομμύρια χρήστες έχουν εγγραφεί σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την έναρξη της εφαρμογής, κάτι που είναι ειλικρινά μια απίστευτη εξέλιξη.

Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να πούμε ότι εκπλαγήκαμε πολύ. Το Threads αναπτύσσεται από το Instagram της Meta, το οποίο έχει ήδη μια τεράστια βάση χρηστών. Η εγγραφή σε λογαριασμό Threads είναι επίσης αρκετά απλή αν έχετε ήδη λογαριασμό στο Instagram, και το γεγονός ότι μπορείτε να ακολουθήσετε γρήγορα χρήστες στο Threads αν τους ακολουθείτε ήδη στο Instagram σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να αναζητήσουν νέο περιεχόμενο ή δημιουργούς.

Φυσικά στα πρώτα του βήματα το Threads μόνο τέλειο δεν είναι, και φαίνεται να έχει αρκετή δουλειά η Meta μέχρι να λύσει τα βρεφικά του προβλήματα. Ο Zuckerberg παραδέχεται ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά τους και αυτή τη στιγμή οι χρήστες ανακαλύπτουν ότι μόλις εγγραφούν σε έναν λογαριασμό Threads, δεν μπορούν να τον διαγράψουν χωρίς να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Instagram.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν το Threads έχει ότι χρειάζεται για να εκθρονίσει το Twitter, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές όπως το Mastodon και το Bluesky, αν και ομολογουμένως κανένας από τα δύο δεν φαίνεται να λαμβάνει την ίδια δημοσιότητα όπως το Threads.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R