5 λεπτά φόρτισης 120 χιλιόμετρα! Η Tesla λύνει το πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης με τον νέο ταχυφορτιστή της

7 Μαρτίου, 2019

Η κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έχει πάρει φωτιά καθώς ολοένα και πιο ενδιαφέροντα οχήματα παρουσιάζονται από τους κατασκευαστές. Έχουμε τα Jaguar I-Pace, Audi E-Tron, Nissan LeafPlus αλλά και αρκετά ακόμη που προσφέρουν επιδόσεις που μπορούν άνετα να συγκριθούν με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα.
Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει ακόμη είναι φυσικά ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, καθώς κανείς δεν θέλει να κάνει ένα οικογενειακό ταξίδι και να καταλήξει να περιμένει για 7-8 ώρες σε κάποιο σταθμό φόρτισης στην εθνική οδό.


Η Tesla όπως φαίνεται δίνει την λύση για άλλη μια φορά καθώς παρουσίασε την νέα γενιά ταχυφορτιστών V3 Supercharging, μια λύση των 250 κιλοβάτ η οποία χρησιμοποιεί υδρόψυκτο καλώδιο το οποίο μπορεί να δώσει στο Model 3 έως και 1600 χιλιόμετρα για κάθε ώρα φόρτισης!
Τι σημαίνει αυτό σε ρεαλιστικούς αριθμούς; Ότι μια στάση 5 λεπτών σε έναν φορτιστή είναι αρκετή για περισσότερα από 120 χιλιόμετρα από τις μπαταρίες! Απίστευτο το νούμερο πραγματικά καθώς αντικειμενικά ο χρόνος αυτός είναι ο ίδιος που θα χρειαστείτε για να μπείτε σε ένα βενζινάδικο και γεμίσετε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου.


Η λύση αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο για το Model 3 για την ώρα αλλά η Tesla υπόσχεται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και τα Model S και X μέσω αναβάθμισης του λογισμικού τους.
Η τεχνολογία των μπαταριών αλλά και της φόρτισης εξελίσσεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και όπως φαίνεται σύντομα η αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος θα είναι η προφανής επιλογή για τους περισσότερους από εμάς.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R