Αυτή είναι η πιο εξελιγμένη ρομποτική σκούπα/σφουγγαρίστρα της αγοράς

10 Ιανουαρίου, 2024

Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα τελευταία χρόνια οι ρομποτικές σκούπες ήρθε η σειρά για τις ρομποτικές σφουγγαρίστρες να ελαφρύνουν την καθημερινότητά μας. Τώρα αυτές οι ακούραστες καθαρίστριες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτές που καθαρίζουν με δονούμενες πλάκες και αυτές με περιστρεφόμενα μαξιλαράκια σφουγγαρίσματος.

Στην CES η εταιρεία Eureka υποστήριξε ότι έχει βρει έναν τρίτο και πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο με την νέα της ρομποτική σκούπα την J20 και έχει να κάνει με περιστρεφόμενο ιμάντα!


Το λεγόμενο σύστημα σφουγγαρίσματος RollRenew διαθέτει μια σφουγγαρίστρα με ιμάντα που περιστρέφεται, μια διπλή δεξαμενή νερού και πέντε ακροφύσια νερού. Καθώς το ρομπότ κυλάει τη σφουγγαρίστρα του στα πατώματά σας, τα ακροφύσια ψεκάζουν συνεχώς νερό, καθαρίζοντας τους λεκέδες και απορροφώντας τα υγρά. Το βρώμικο τμήμα της σφουγγαρίστρας καθαρίζεται στη συνέχεια από μια ξύστρα που βρίσκεται κάτω από το ρομπότ, ωθώντας το βρώμικο νερό σε μια δεξαμενή λυμάτων.
Η Eureka λέει ότι αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο διασφαλίζει ότι δεν μένει περίσσεια νερού στα πατώματά σας μετά από έναν κύκλο καθαρισμού, αλλά αποτρέπει το ρομπότ από το να συνεχίσει να σφουγγαρίζει με βρώμικο νερό στους κυλίνδρους του – ένα πρόβλημα που παρατηρείται συχνά με τις τυπικές πλάκες σφουγγαρίσματος και τα περιστρεφόμενα μαξιλάρια.

Το σύστημα σφουγγαρίσματος RollRenew είναι το κορυφαίο χαρακτηριστικό του Eureka J20, αλλά διαθέτει και πολλά άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένας σταθμός σύνδεσης για τη συλλογή του βρώμικου νερού, το πλύσιμο της σφουγγαρίστρας, την επαναπλήρωση των δεξαμενών νερού και το άδειασμα του κάδου απορριμμάτων της. Μπορεί επίσης να προσθέσει απορρυπαντικό και να στεγνώσει τη σφουγγαρίστρα, εξαλείφοντας πολλές από τις χειροκίνητες διαδικασίες που απαιτούν άλλες ρομποτικές σκούπες/σφουγγαρίστρες. Μάλιστα η ενσωματωμένη δεξαμενή του κάδου απορριμμάτων μπορεί να συγκεντρώσει τα σκουπίδια 75 ημερών πριν χρειαστεί να αντικατασταθεί!


Η ανίχνευση δαπέδου είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, καθώς η J20 θα γυρίσει τη σφουγγαρίστρα της σε μια σύνθετη, μη υφασμάτινη πλευρά όταν κινείται σε χαλί. Προσθέστε την ανίχνευση αντικειμένων που είναι ικανή να εντοπίζει εμπόδια ύψους μόλις 4,5 εκατοστών, την αναρρόφηση 8.000 Pa και τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό, και η J20 σίγουρα μοιάζει σαν μια από τις πλέον ελκυστικές προτάσεις στην κατηγορία για το 2024.