Αλλάξτε χρώμα στο μαλλί με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!

11 Δεκεμβρίου, 2018

Η επεξεργασία εικόνας σε πραγματικό χρόνο απαιτεί εξαιρετικά μεγάλη ισχύ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να έχουμε από μια μικρή συσκευή όπως το κινητό τηλέφωνο. Αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει με την παρουσίαση επεξεργαστών όπως οι Α12 Bionic της Apple και ο Kirin 980 της Huawei.
Στην πρόσφατη παρουσίαση του Snapdragon 855 της Qualcomm μάλιστα έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα επίδειξη για τις λειτουργίες που θα μπορούμε να απολαύσουμε στα κινητά επόμενης γενιάς που θα ενσωματώνουν την νέα CPU.

Η συνεργασία της Qualcomm με την Nalbi, μια εταιρία η οποία ειδικεύεται στα συστήματα AI και την real time επεξεργασία εικόνας μας χάρισε την πιο εντυπωσιακή επίδειξη όλων.
Όπως βλέπετε και στο βίντεο με την τεχνολογία αυτή μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα των μαλλιών σε πραγματικό χρόνο και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη ακρίβεια.

Όσοι έχουν έστω και την ελάχιστη γνώση σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop γνωρίζουν ότι η επεξεργασία των μαλλιών είναι η πιο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Το γεγονός αυτό κάνει την νέα τεχνολογία απίστευτα εντυπωσιακή.
Επιπλέον η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει την άμεση δημιουργία bokeh εφέ σε όποιο σημείο της εικόνας θέλουμε – πάλι σε πραγματικό χρόνο- ή ακόμη και την αλλαγή του παρασκηνίου σε βίντεο.

Σε τι θα μπορούσε να μας χρειαστεί η τεχνολογία αυτή στην πράξη; Αφήστε λίγο την φαντασία σας να πετάξει. Τι θα λέγατε αγαπητές μου κυρίες να πηγαίνετε στο κομμωτήριο και να βλέπετε τα μαλλιά σας όχι μόνο με διαφορετικό χρώμα αλλά και με άλλο κούρεμα;
Πως θα σας φαινόταν ένα e-shop στο οποίο θα μπορείτε να δοκιμάζετε τα ρούχα επάνω σας σε πραγματικό χρόνο; Μάλιστα την ίδια στιγμή η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να σας κάνει προτάσεις σε άλλα ρούχα ή αξεσουάρ τα οποία ταιριάζουν στο συγκεκριμένο outfit!
Το μέλλον προβλέπεται ενδιαφέρον και οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης είναι πραγματικά ατελείωτες!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R