Αποκλειστικό: Samsung Galaxy S11, με κορυφαία οθόνη και κάμερα με 10X lossless και 100X υβριδικό zoom!

22 Νοεμβρίου, 2019

Τα νέα Galaxy S11 μας αποκαλύπτουν τα περισσότερα μυστικά τους, αρκετό καιρό πριν την επίσημη παρουσίασή τους! Το τρίο των νέων κινητών είναι εξοπλισμένο μέχρι τα δόντια και έχει βάλει στόχο την κορυφή της κατηγορίας, την οποία όπως φαίνεται θα καταφέρει να κατακτήσει με μεγάλη ευκολία!

Η ομάδα του Matrix Life έχει στα χέρια της επίσημες πληροφορίες για τα νέα κινητά της Samsung και φυσικά θα τις μοιραστεί μαζί σας!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Samsung θα παρουσιάσει την σειρά S11 στις 11 Φεβρουαρίου, κάτι διόλου περίεργο μιας και ο μήνας αυτός ανήκει παραδοσιακά στα Galaxy S. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι και τα S10 παρουσιάστηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου. Τα κινητά φυσικά θα είναι διαθέσιμα λίγες εβδομάδες μετά μέσα στον Μάρτιο.

 

Πόσα θα είναι τα S11;

S11 lineup
Galaxy S11e, S11, S11 Plus – CONFIRMED

Η Samsung είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια ακολουθεί τα βήματα της Apple. Έτσι η σειρά S11 θα αποτελείται από τρεις συνολικά συσκευές. Τα Galaxy S11 και S11 Plus τα οποία θα είναι και τα flagship κινητά αλλά και το Galaxy S11e το οποίο θα απευθύνεται σε ελαφρώς μικρότερα budget και απαιτήσεις.

 

Οθόνη

Screen Facts
S11+ Screen, 6,9 inches, 120Hz, centered punch- hole notch – CONFIRMED

Η Samsung παραδοσιακά εξοπλίζει τα κινητά της με υπέροχες οθόνες. Έτσι και η σειρά S11 θα συνεχίσει την καλή αυτή παράδοση αλλά τα S11 και S11+ θα ανεβάσουν τον πήχη αρκετά υψηλά. Βλέπετε και τα δυο αυτά κινητά θα έχουν οθόνη που θα «τρέχει» στα 120Hz, ένας ρυθμός ανανέωσης απίστευτα υψηλός που σίγουρα θα προσφέρει απίστευτη ευκρίνεια και θα κάνει το τρομόπαιγμα της οθόνης πρόβλημα του παρελθόντος.
Ειδικά το S11+ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα έχει οθόνη AMOLED με ιδιαίτερα μικρά bezels, refresh rate 120Hz και διαγώνιο 6,9’’! Το καλύτερο δε είναι ότι θα μπορείς να επιλέξεις είτε αυτόματη ρύθμιση του refresh rate ή ακόμη και να κλειδώσεις σε αυτή την ταχύτητα. Αυτό βέβαια μάλλον θα έχει αρνητική επίδραση στην κατανάλωση, αλλά παρόλα αυτά η επιλογή θα είναι δική σας.
Τέλος το notch είναι μια μικρή οπή στο κέντρο, όπως ακριβώς δηλαδή είναι και το Note 10+

 

CPU- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Features
CPU Exynos 990 – CONFIRMED
5G Connectivity – CONFIRMED
25W Charging – CONFIRMED

Η Samsung συνήθως εξοπλίζει τα κινητά της με επεξεργαστές Snapdragon αλλά και Exynos. Τουλάχιστον λοιπόν για την Ευρωπαϊκή αγορά στα S11 θα υπάρχει ο Exynos 990. Ο επεξεργαστής αυτός κατασκευάζεται με την τεχνική EUV είναι στα 7nm και διαθέτει πυρήνες ARM Cortex-A76 και Cortex-A55, με τους custom πυρήνες Mongoose 5 της Samsung να κάνουν όλη την βαριά δουλειά. Φυσικά υπάρχει και 5G κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα έχουν standard τα νέα κινητά της Samsung.
Τα S11 θα δέχονται μια SIM και μια e SIM, ενώ η γρήγορη φόρτιση θα είναι 25W και αυτή την φορά ο φορτιστής θα βρίσκεται μέσα στην συσκευασία.

 

Κάμερα

Camera
108MP – CONFIRMED
Telephoto 48MP – CONFIRMED
10X Lossless zoom – CONFIRMED
100X Hybrid zoom – CONFIRMED
8K Video@30fps – CONFIRMED
Multi camera preview – CONFIRMED

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά μιας και η Samsung έβαλε τα δυνατά της για να κάνει τα S11 πραγματικά φωτογραφικά εργαλεία! Έτσι τα S11 και S11+ έχουν τετραπλή διάταξη κάμερας +ToF.
Επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι η βασική κάμερα θα έχει αισθητήρα ανάλυσης 108 megapixels, κάτι που έχει ακουστεί σε φήμες εδώ και καιρό. Αυτό που δεν έχει ακουστεί και σας το ανακοινώνουμε εμείς είναι ότι η κάμερα θα έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης προεσκόπισης από τους υπόλοιπους φακούς ακόμη και κατά την διάρκεια της εγγραφής!
Έτσι αν κάνετε λήψη με τον κύριο φακό θα έχετε preview για το πως φαίνεται το πλάνο από τον τηλεφακό ή τον ultra wide και θα μπορείτε να εναλλάσσεστε σε αυτούς κατά βούληση.
Ο τηλεφακός είναι άλλο ένα μεγάλο όπλο των S11 καθώς θα είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα 48 megapixels και θα διαθέτει 10X lossless zoom!
Το υβριδικό zoom θα είναι…κρατηθείτε… 100X! Το νούμερο αυτό είναι απίστευτα υψηλό και κάνει το S11 ένα πραγματικό τηλεσκόπιο!
Επίσης επιβεβαιώνεται ότι τα S11 θα έχουν την δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K στα 30fps κάτι που επίσης δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η Samsung έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά 8K TV και είναι φυσικό να θέλει να την τροφοδοτήσει με περιεχόμενο.