Audio Technica M50XBT vs Marshall Monitor Bluetooth: Προσιτά, ασύρματα over the ear για το κινητό!

20 Απριλίου, 2019

Τα σημερινά κινητά εκτός από εργαλεία επικοινωνίας είναι και τα καθημερινά μας multimedia hubs. Με αυτά ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, βλέπουμε ταινίες και σειρές αλλά και περνάμε την ώρα μας με τα αγαπημένα μας παιχνίδια.
Δυστυχώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αφαιρούν το jack των 3,5mm κάτι που αυτομάτως «συνταξιοδοτεί» τα παλιά μας ακουστικά και μας αναγκάζει να επενδύσουμε σε ασύρματες λύσεις.
Ξεχάστε τις «ψείρες» που έχει μέσα η συσκευασία του κινητού σας. Στην πλειοψηφία τους είναι «σκουπίδια» τα οποία απλά συμπληρώνουν την συσκευασία και ο ήχος τους είναι απλά απαράδεκτος. Από την άλλη δεν χρειάζεται να «ματώσετε» οικονομικά για να αγοράσετε κάτι καλό και τίμιο. Εμείς επιλέξαμε δύο άκρως λογικά και προσιτά over the ear ακουστικά και τα βάζουμε στον στίβο μάχης!

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η πρόταση της Audio Technica διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth 5.0 ενώ υποστηρίζει και codec aptX για ήχο hi-res αλλά και AAC ενώ δεν λείπουν και οι λειτουργίες touch για πιο φιλικό χειρισμό. Με την προσθήκη ενός καλωδίου γίνονται ενσύρματα επιτρέποντας έτσι να τα συνδέσετε σε κάποια άλλη αναλογική πηγή ήχου. Φυσικά στην σημερινή εποχή δεν θα μπορούσε να λείπει η συμβατότητα με Siri και Google Assistant. Τέλος η φόρτισή τους γίνεται με microUSB. Ναι ξέρουμε, και εμείς θα προτιμούσαμε να υποστηρίζει USB-C…
Τα ακουστικά της Marshall προτιμούν το Bluetooth 4.0 αλλά τουλάχιστον υπάρχει και εδώ υποστήριξη aptX. Και σε αυτά τα ακουστικά μπορείτε να προσθέσετε καλώδιο για την ενσύρματη σύνδεση με άλλες πηγές ήχου. Και εδώ η φόρτιση γίνεται με το παλαιότερο microUSB.

ΝΙΚΗΤΗΣ AUDIO TECHNICA M50XBT

 


ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ
Τα Audio Technica είναι ιδιαίτερα βολικά για πολύωρες ακροάσεις αλλά είναι αλήθεια ότι τα αυτιά σας θα ζεσταθούν αρκετά μετά από κάποια ώρα. Η ποιότητα κατασκευής δεν πείθει για τεράστια αντοχή στον χρόνο ενώ και η αίσθηση που δίνει η κατασκευή είναι αρκετά «πλαστική».
Τα Marshall έχουν την ίδια «πλαστικό για μείωση του κόστους» λογική και είναι επίσης αρκετά βολικά και άνετα. Επίσης διπλώνουν κάτι ιδιαίτερα βολικό όταν τα μεταφέρετε μαζί σας σε ταξίδι.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

 

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Είναι αλήθεια ότι η σύνδεση των M50XBT έχει κάποια θεματάκια και μπορεί να προβληματίσει ενώ είχαμε και κάποιες μικρές απώλειες σύνδεσης σε εξωτερικούς χώρους. Παρόλα αυτά τίποτα από αυτά δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα. Από την άλλη η μπαταρία με τις 40 ώρες αυτονομίας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θα την λατρέψουν όσοι ταξιδεύουν συχνά ή απλά ξεχνούν να φορτίσουν τα gadget τους. Τα Marshall θα αντέξουν για 10 λιγότερες ώρες (30) αλλά και αυτό το νούμερο είναι αρκετό καλό. Το joystick που έχει η Marshall για τον χειρισμό της έντασης του ήχου αλλά και την επιλογή τραγουδιών κάνει την ζωή σας ευκολότερη.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ
Όταν ακούσετε τον ήχο των Audio Technica θα ξεχάσετε αμέσως τα μικρά τους ελαττώματα. Επίσης δείχνει ότι η εταιρία έκανε την οικονομία της στα υλικά κατασκευής ώστε να μην χρειαστεί να κόψει κάτι από την ποιότητα του ήχου. Είναι αλήθεια ότι υπερβάλλουν στα μπάσα ελαφρώς – κάτι απαραίτητο για να είναι αρεστά στην πλειοψηφία- αλλά παρόλα αυτά ο ήχος τους παραμένει απολαυστικός. Τα Marshall από την άλλη τιμούν την Ροκ καταγωγή τους. Έχουν δυνατό μπάσο και θα λέγαμε ότι είναι ιδανικά τόσο για Ροκ όσο και για Χιπ Χοπ ή Ελεκτρόνικα. Το «Monitor» που έχουν στο όνομά τους πάντως είναι λίγο παραπλανητικό καθώς δεν είναι τόσο ουδέτερα όσο θα έπρεπε.

ΝΙΚΗΤΗΣ AUDIO TECHNICA M50XBT

 

THE VERDICT

 AUDIO TECHNICA M50XBT                                

+ Υπέροχος ήχος                                                 

+ Μπαταρία με αυτονομία 40 ωρών               

+ Άνετα σε πολύωρες ακροάσεις                     

-Κάποια μικρά προβλήματα σύνδεσης           

ΤΙΜΗ: 199€

ΑΓΟΡΑ

 

 MARSHALL MONITOR BLUETOOTH

 + Εύκολος χειρισμός

 + Αρκετά καλή αυτονομία

 + Εντυπωσιακός ήχος για το κόστος

  -Λίγο «πουσαρισμένα» μπάσα

ΤΙΜΗ: 225€

ΑΓΟΡΑ