Αυτά είναι τα νέα κινητά της σειράς iPhone 15 και φέρνουν αρκετές βελτιώσεις

18 Ιουλίου, 2023

Η πολυαναμενόμενη σειρά iPhone 15 της Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2023 και ο ενθουσιασμός έχει ήδη αρχίσει να πιάνει «κόκκινα» στις τάξεις των Apple fans. Η επερχόμενη γενιά αποτελείται από τέσσερα μοντέλα, δηλαδή τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Σε ένα πρόσφατο hands-on βίντεο που μοιράστηκε το MacRumors, παρουσιάστηκαν ακριβή αντίγραφα των μοντέλων της σειράς iPhone 15, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις επερχόμενες συσκευές.

Ενώ η γενική σχεδίαση των κινητών της σειράς παραμένει παρόμοια με αυτή της προηγούμενης γενιάς, μια αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ο πιο στρογγυλεμένος σχεδιασμός του πλαισίου, κάτι που σίγουρα θα ενισχύσει τον παράγοντα άνεσης κατά τη χρήση. Αυτή η ανεπαίσθητη αλλαγή υπόσχεται να προσφέρει στους χρήστες ένα πιο εργονομικό κράτημα, και σίγουρα μια πιο ευχάριστη εμπειρία. Η εισαγωγή του συστήματος Dynamic Island αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σημείο πώλησης για την τυπική έκδοση του iPhone 15. Ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης παραμένει στα 60Hz, γεγονός μάλλον αρνητικό αν λάβει κανείς υπόψη τις προσδοκίες των χρηστών για τα high end smartphones του 2023.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η Apple αντικατέστησε τη θύρα Lightning με USB-C σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 15, σε αντίθεση με προηγούμενες φήμες που έδειχναν ότι θα περιοριζόταν μόνο στην έκδοση Pro. Αυτή η μετάβαση σε USB-C προσφέρει ταχύτερη φόρτιση και βελτιωμένες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στη σειρά iPhone 15 είναι η αφαίρεση του θρυλικού πια ringer slider το οποίο αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό για σχεδόν δύο δεκαετίες. Η Apple το αντικατέστησε με ένα Action Button που επιτρέπει την προσαρμογή και υποστηρίζει πρόσθετες λειτουργίες.

Ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς του iPhone 15 Pro Max είναι το προηγμένο σύστημα κάμερας. Το Pro Max αναμένεται να διαθέτει περισκοπικό φακό που υποστηρίζει οπτικό ζουμ έως και 6x, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Η ίδια η μονάδα κάμερας έχει εμφανώς αυξηθεί σε μέγεθος, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple δίνει προτεραιότητα στις δυνατότητες φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης.

Καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία της σειράς iPhone 15, οι διαρροές προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Apple. Με επανασχεδιασμένο πλαίσιο, την εισαγωγή του Dynamic Island, τη μετάβαση σε USB-C, την κατάργηση του ringer slider και την εστίαση σε βελτιωμένες λειτουργίες κάμερας, η Apple στοχεύει να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία smartphone που θα γοητεύσει τους καταναλωτές για άλλη μια φορά.