Αυτά είναι τα νέα κινητά της σειράς iPhone 15, και έρχονται με αναβαθμίσεις αλλά και κάποιες ελλείψεις

29 Μαΐου, 2023

Η πολυαναμενόμενη σειρά iPhone 15 της Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2023 και οι διαρροές μας έρχονται με σταθερό ρυθμό από διάφορες και αρκετά έγκυρες πηγές.

Η νέα σειρά θα αποτελείται από τέσσερα μοντέλα, δηλαδή τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Σε ένα πρόσφατο hands-on βίντεο που μοιράστηκε το MacRumors, παρουσιάστηκαν ακριβή αντίγραφα των πραγματικών συσκευών (dummy) της σειράς iPhone 15, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.


Ενώ συνολικά η σειρά iPhone 15 έχει σχεδίαση που παραμένει ίδια με αυτή της σειράς iPhone 14 υπάρχει μια αλλαγή η οποία θα κάνει αισθητή διαφορά. Μιλάμε για το αρκετά πιο στρογγυλεμένο πλαίσιο το οποίο σίγουρα θα κάνει τις συσκευές πιο άνετες στο κράτημα και την αίσθηση στο χέρι πιο ευχάριστη.

Η προσθήκη του συστήματος Dynamic Island αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό αβαντάζ πώλησης για την τυπική έκδοση του iPhone 15, ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης παραμένει στα 60Hz, κάτι δυσάρεστο αν λάβει κανείς υπόψη τις οθόνες των σημερινών flagship οι οποίες τρέχουν αποκλειστικά στα 120Hz.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η Apple έκανε την αναμενόμενη κίνηση αντικαθιστώντας τη θύρα Lightning με USB-C σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 15, σε αντίθεση με προηγούμενες φήμες που έδειχναν ότι θα περιοριζόταν μόνο στην έκδοση Pro. Αυτή η μετάβαση σε USB-C προσφέρει ταχύτερη φόρτιση και βελτιωμένες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στη σειρά iPhone 15 είναι η αφαίρεση του συρόμενου πλήκτρου (ringer slider) το οποίο αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό για σχεδόν δύο δεκαετίες. Η Apple το αντικατέστησε με ένα έξυπνο Action Button το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί από τον χρήστη ώστε να υποστηρίζει και άλλες λειτουργίες.
Στις βελτιώσεις τώρα σημαντική θα είναι η αναβάθμιση στις επιδόσεις χάρη στον νέο επεξεργαστή A17 Bionic της TSMC ενώ και η μνήμη RAM αναμένεται να ανέβει από τα 6GB στα 8GB LPDDR5 RAM.

Υπήρξαν αρκετές φήμες για έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα κάμερας, και πιο συγκεκριμένα τον Sony IMX903 1/1,4 ιντσών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Digital Chat Station, αυτός ο νέος αισθητήρας κάμερας μάλλον θα έρθει στο iPhone 16 Pro Max, αφήνοντας το iPhone 15 Pro Max με τον δοκιμασμένο IMX803. Ωστόσο, το iPhone 15 Pro Max θα είναι το πρώτο iPhone που θα διαθέτει περισκοπικό τηλεφακό 6x.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R