Αυτό είναι το κορυφαίο φωτογραφικό κινητό Xiaomi 13 Ultra

22 Φεβρουαρίου, 2023

Κυρίες και κύριοι, είναι γεγονός. Ένα πρωτότυπο Xiaomi 13 Ultra έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο διαδίκτυο! Με μια φημολογούμενη ημερομηνία κυκλοφορίας της ναυαρχίδας στις 6 Απριλίου στο Mi Fan Festival, αυτή θα λέγαμε ότι είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ματιά στο κορυφαίο αυτό κινητό.

Ο σχεδιασμός του Xiaomi 13 Ultra θυμίζει τον προκάτοχό του, το Xiaomi 12S Ultra, αλλά με μερικές βασικές διαφορές. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η αύξηση του αριθμού των καμερών από τρεις σε τέσσερις, με αποτέλεσμα φυσικά και την αναδιάταξη των φακών.

Ο κυκλικός σχεδιασμός της μονάδας της κάμερας παραμένει, αλλά το διπλό φλας μετακινείται από τη δεξιά πλευρά στο κάτω μέρος ενώ ο κεντρικός υπερ-ευρυγώνιος φακός έχει επίσης μετατοπιστεί και αντικατασταθεί με τον logo της LEICA, προσθέτοντας μια πινελιά κομψότητας στον σχεδιασμό.
Οι φήμες λένε ότι το νέο κινητό θα διαθέτει τον Sony IMX989 ως κύριο αισθητήρα ενώ το «οπλοστάσιο» θα συμπληρώνουν άλλοι τρεις αισθητήρες IMX858. Αυτοί οι αισθητήρες θα καλύπτουν υπερ-ευρυγώνιες λήψεις, 3x zoom από τον τηλεφακό για τα πορτραίτα και επιπλέον 5x zoom. Ο συνδυασμός αυτός θα καλύπτει σίγουρα όλες τις απαιτήσεις λήψεις και όπως φαίνεται θα δίνει και φανταστικά αποτελέσματα.

Φυσικά η φωτογραφία που διέρρευσε δεν μας λέει και πάρα πολλά μιας και η συσκευή είναι κρυμμένη πίσω από μια τεράστια θήκη η οποία καλύπτει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ας είναι καλά λοιπόν τα σχέδια που έχουν επίσης διαρρεύσει τα οποία και μας δίνουν μια ιδέα για το πως θα είναι το κορυφαίο φωτογραφικό κινητό της Xiaomi.

ΠΗΓΗ