Best Connected Lighting: Τα καλύτερα σετ έξυπνου φωτισμού για το 2018

26 Οκτωβρίου, 2018

Ο έξυπνος φωτισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερους fans χάρη φυσικά στην εξέλιξη της συνδεσιμότητας αλλά και των λαμπτήρων LED. Στην αγορά σήμερα θα βρείτε λάμπες και σποτάκια με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα, αλλά και άλλες έξυπνες λύσεις όπως φωτιζόμενες πλάκες ή ράβδους οι οποίες μπορούν να φωτίσουν εξαιρετικά όλους τους χώρους.
Τα περισσότερα φωτιστικά συστήματα απαιτούν την ύπαρξη κάποιου hub το οποίο ελέγχει την λειτουργία τους ενώ δεν λείπουν και προτάσεις όπως αυτές της LIFX που ο λαμπτήρας ενσωματώνει όλη την συνδεσιμότητα που χρειάζεται για να ελέγχετε τα πάντα από το κινητό. Μεγάλο μειονέκτημα αυτών των λύσεων είναι το κόστος αγοράς της λάμπας και τρομερό πλεονέκτημα η ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας. Το γεγονός ότι μεγάλες αλυσίδες retail όπως η IKEA έχουν μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» του έξυπνου φωτισμού αντικατοπτρίζει και την ραγδαία ανάπτυξη της κατηγορίας αυτής.
Μέσα στο 2018 είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε κάποια ενδιαφέροντα συστήματα έξυπνου φωτισμού και σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία από αυτά.

 

PHILIPS HUE


ΤΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ…
Είναι παιχνιδάκι στο σετάρισμα, προσφέρουν πολλές επιλογές και η ποιότητά τους βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Οι λάμπες της Philips πρέπει να είναι οι πιο απλές στο σετάρισμα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Η ειδική εφαρμογή έχει εξαιρετικό interface, οι λάμπες προσφέρουν 16 εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις ενώ επάνω στο Hue Bridge μπορείτε να συνδέσετε έως και 50 λάμπες. Μάλιστα στην γκάμα της Philips υπάρχουν λάμπες σε διάφορα σχήματα, λάμπες εξωτερικών χώρων, άλλες που ελέγχονται με φωνητικές εντολές αλλά και κάποιες για συστήματα ψυχαγωγίας.

ΤΙΜΗ: 177€ (starter kit)  
ΔΙΑΘΕΣΗ

 

LIFX


ΤΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ…
Είναι έξυπνες λάμπες από κουτί. Δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιο ειδικό bridge για να τις ελέγξετε παρά μόνον το κινητό σας.

Οι λάμπες LIFX μπορεί να είναι λιγουλάκι ακριβές…οκ αρκετά ακριβές, αλλά στην πραγματικότητα το κόστος τους είναι ανταγωνιστικό καθώς ενσωματώνουν όλα τα ηλεκτρονικά και την ασύρματη σύνδεση για άμεση τοποθέτηση. Έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσετε και κάποιο ειδικό bridge όπως στην περίπτωση των Philips για να ελέγχετε τον φωτισμό του σπιτιού. Φυσικά προσφέρουν απόλυτο έλεγχο επάνω στην ένταση, την θερμοκρασία του φωτός αλλά και στις χρωματικές αποχρώσεις. Αν μάλιστα δεν θέλετε παραδοσιακές λάμπες υπάρχουν φωτιζόμενες μπάρες (Beam) αλλά και πλακάκια (Tiles).

ΤΙΜΗ: 65€ (1 λάμπα LIFX A60)  
ΔΙΑΘΕΣΗ

 

HIVE ACTIVE


ΤΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ…
Η Hive είναι μια εταιρία που ειδικεύεται στα smart home gadgets και τα φώτα της είναι λειτουργικά και προσφέρουν εύκολο χειρισμό.

Οι λάμπες της Hive σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σας καθώς στην γκάμα της υπάρχουν συμβατικές λάμπες και σποτάκια αλλά και μοντέλα που επιτρέπουν την επιλογή χρώματος. Μάλιστα οι λάμπες έχουν ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή αλλά υπάρχει και μια παγίδα. Θα χρειαστεί να επενδύσετε και σε ένα Hive Hub το οποίο θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των φωτιστικών στοιχείων. Αν αγοράσετε το Hub 360 πάντως θα έχετε και ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι καθώς «ακούει» τους θορύβους μέσα στο σπίτι και σας ειδοποιεί άμεσα στο κινητό.

ΤΙΜΗ: 71€ (3 λάμπες)  
ΔΙΑΘΕΣΗ

 

IKEA TRADFRI


ΤΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ…
Έχουν λογική τιμή, λειτουργούν αποτελεσματικά και μπορείς να κάνεις βόλτα με την οικογένεια και να αγοράσεις επί τη ευκαιρία και τον καναπέ που θέλει η αγαπημένη σου.

Τα καταστήματα IKEA εδώ και αρκετό καιρό έχουν μπει στην αγορά του έξυπνου φωτισμού με τις λάμπες και τα συστήματα TRADFRI. Μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η εύκολη εγκατάσταση, η καλή ποιότητα φωτισμού, το λογικό κόστος αλλά και οι πολλές επιλογές που υπάρχουν. Ο χειρισμός γίνεται μέσω remote, dimmer ή αισθητήρες κίνησης οπότε ξεχάστε τα πολύπλοκα συστήματα που προσφέρει ο ανταγωνισμός. Ιδανική επιλογή για αρχάριους στον έξυπνο οικιακό φωτισμό.

ΤΙΜΗ: Από 19,99€ (σετ ρύθμισης φωτισμού)  
ΔΙΑΘΕΣΗ

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R