Χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα εστίασης σε κάποιες συσκευές Galaxy S23 και S23+

13 Μαρτίου, 2023

Η σειρά Samsung Galaxy S23 γνωρίζει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία, και δεν είναι λίγοι οι fans που έσπευσαν να αποκτήσουν ένα από τα καινούργια flagship της κορεατικής εταιρείας. Τελευταία όμως ακούγονται κάποια παράπονα για τα Galaxy S23 και Galaxy S23+ και πιο ειδικά για κάποιο ενοχλητικό πρόβλημα εστίασης της κάμερας κατά την λήψη φωτογραφιών.

Τα παράπονα αυτά έκαναν πρώτα την εμφάνιση τους στην γερμανική κοινότητα χρηστών και πιο συγκεκριμένα στο φόρουμ Android-Hilfe. Οι περισσότεροι χρήστες μιλούν για
ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στο οποίο οι εικόνες εμφανίζουν σταθερά κάποια σημεία ή ακόμα και ολόκληρες ακτινωτές περιοχές εκτός εστίασης ή θολές. Τα ίδια παράπονα ανέβηκαν και στο Reddit ενώ οι άνθρωποι του SamMobile κατάφεραν να αναπαράγουν το πρόβλημα με ένα S23 ινδικής προέλευσης.

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να έχει μεταφερθεί από ορισμένες συσκευές Galaxy S22 και S22+ μιας και οι διάδοχοί τους χρησιμοποιούν την ίδια κύρια οπίσθια κάμερα 50MP.
Η Samsung δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια δήλωση σχετικά με αυτές τις αναφορές και περιμένουμε να ακούσουμε και την επίσημη άποψη.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμα σίγουρες λύσεις, το SamMobile συνιστά να εστιάσετε χειροκίνητα στο θέμα, πατώντας την οθόνη πριν από τη λήψη της φωτογραφίας. Φανταζόμαστε ότι μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού θα μπορούσε τελικά να διορθώσει το ζήτημα.

Τι γίνεται με το Galaxy S23 Ultra; Ευτυχώς, φαίνεται να μην επηρεάζεται από το πρόβλημα εστίασης και θολότητας της κάμερας μιας και χρησιμοποιεί κύρια κάμερα 200MP που είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των S23 και S23+. Τελικά τα μικρά προβληματάκια φαίνεται να βασανίζουν και τις καλύτερες οικογένειες. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η Samsung ήδη ασχολείται με ένα πρόσφατο πρόβλημα που έχει να κάνει με το S Pen του S23 Ultra.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Matrix Life έχουμε δοκιμάσει και τα τρία κινητά της σειράς S23 και μέχρι σήμερα δεν διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα στην εστίαση της κύριας κάμερας.

ΠΗΓΗ