Δύο νέα φορητά MateBook ετοιμάζεται να παρουσιάσει η HUAWEI

7 Φεβρουαρίου, 2024

Το Huawei MateBook 14 2024 ακούγεται ότι σύντομα θα παρουσιαστεί, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να παρουσιάσει όχι ένα αλλά δύο νέα MateBook σύντομα.

Ο blogger του Weibo @UncleKanshan δήλωσε πρόσφατα ότι η Huawei έχει τώρα δύο νέα μοντέλα MateBook που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν φέτος. Το ένα από αυτά είναι το MateBook 14 2024, ενώ το δεύτερο φορητό παραμένει μυστήριο προς το παρόν.
Φυσικά υπάρχουν υποψίες ότι το δεύτερο laptop μπορεί να ανήκει στη σειρά X. Επιπλέον, η δημοσίευση αναφέρει ότι αυτά τα μοντέλα MateBook είναι πιθανό να υιοθετήσουν μια νέα φρέσκια σχεδίαση κάτι που σίγουρα χρειάζεται η σειρά φορητών της Huawei ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Νωρίτερα, μια διαρροή προέβλεψε ότι η Huawei θα χρησιμοποιήσει τα chipsets 14ης γενιάς της Intel για τα επερχόμενα μοντέλα MateBook αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια ασφαλής πληροφορία.

Αλλά ας θυμηθούμε ποια είναι τα φορητά τα οποία θα έρθουν να αντικαταστήσουν τα νέα μοντέλα της Huawei.

MateBook X Pro (2023)
Το κορυφαίο μοντέλο ήταν διαθέσιμο σε τρία χρώματα και χρησιμοποιούσε οθόνη LTPS 14,2 ιντσών. Φυσικά στο εσωτερικό υπήρχε το λειτουργικό σύστημα Windows 11 με κάποιες άκρως χρήσιμες προσθήκες της Huawei όπως το Super Device. Επιπλέον, ο φορητός υπολογιστής ήταν εξοπλισμένος με έναν επεξεργαστή Intel Core 13ης γενιάς σε συνδυασμό με μνήμη RAM 32GB και αποθηκευτικό χώρο 2TB.

MateBook 14 2023
Το δημοφιλές φορητό διέθετε ένα πάνελ IPS 14 ιντσών με οθόνη αφής υψηλής ποιότητας 10 σημείων. Στο εσωτερικό του υπήρχε το τσιπ Intel Core 13ης γενιάς σε συνδυασμό με μνήμη RAM 16GB και αποθηκευτικό χώρο 1TB.