Εικόνες δείχνουν ότι το Galaxy Z Fold 6 μπορεί να έχει ενσωματωμένο μηχανισμό για την υποδοχή του S Pen

3 Νοεμβρίου, 2023

Με αντιπάλους όπως οι OnePlus, Huawei, vivo, Xiaomi και Google να πωλούν πλέον αναδιπλούμενα τηλέφωνα, η Samsung έχει χάσει το πλεονέκτημα που είχε τις πρώτες ημέρες των foldables. Παρόλο που ο νοτιοκορεατικός γίγαντας κατασκευάζει ένα από τα καλύτερα αναδιπλούμενα smartphones, οι συσκευές έχουν χάσει λίγη από τη λάμψη τους λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαθέσιμων επιλογών.

Αν η Samsung δεν βρει έναν τρόπο να διαφοροποιήσει τις προσφορές της, ενδέχεται να χάσει το προβάδισμά της στην αγορά. Αυτό φαίνεται ότι σκεφτόταν η Samsung και για αυτό έχει βρει έναν τρόπο να κάνει το Galaxy Z Fold 6 πιο ελκυστικό. Απέχουμε αρκετούς μήνες από την ανακοίνωση του Galaxy Z Fold 6, αλλά έχουν ήδη εμφανιστεί κάποιες διαρροές σχετικά με τη συσκευή. Η συσκευή φημολογείται ότι θα έχει την ίδια κάμερα με το Fold 5, με κάποιες φυσικά βελτιώσεις ενώ ακούγονται και «ψίθυροι» για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην σκόνη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ακούγεται έντονα ότι το νέο κινητό θα έχει ενσωματωμένο μηχανισμό για τη στέγαση του S Pen

Ένα από τα πράγματα που κάνουν το Galaxy Z Fold 5 να ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη γραφίδας. Και σε αντίθεση με την OnePlus, η Samsung δεν ντρέπεται να την προωθήσει. Το μόνο πράγμα που εμποδίζει την εμπειρία είναι ότι, σε αντίθεση με το Galaxy S23 Ultra, το Fold 5 δεν διαθέτει υποδοχή για το S Pen και ο μόνος τρόπος για να μεταφέρετε εύκολα τη γραφίδα είναι να αγοράσετε την ειδική θήκη.

Η Samsung σκέφτηκε να συμπεριλάβει μια υποδοχή για το S Pen στο Fold 5, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει, καθώς η εταιρεία δεν ήθελε να κάνει συμβιβασμούς στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα πτυσσόμενα τηλέφωνα πρέπει να είναι λεπτότερα από τα συμβατικά τηλέφωνα, οπότε υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός χώρου. Η εταιρεία εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο μιας λεπτότερης γραφίδας αλλά φοβήθηκε ότι αυτό θα επηρέαζε την εμπειρία γραφής.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εντοπίστηκε από το xleaks7, το Fold 6 μπορεί να σας επιτρέψει να προσαρτήσετε τη γραφίδα στο πίσω ή στο πλάι της συσκευής. Όπως αναφέρει το Studimo, η Samsung δεν θέλει να κάνει τα μελλοντικά αναδιπλούμενα τηλέφωνά της ογκώδη προσθέτοντας μια υποδοχή για γραφίδα, οπότε η προσθήκη ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει την τοποθέτησή της στο εξωτερικό μέρος φαίνεται να είναι ο σωστός τρόπος.

Δεν θα είναι όμως τόσο ασφαλής όσο η ύπαρξη υποδοχής και μένει να δούμε πού θα παραμείνει η γραφίδα προσκολλημένη στη συσκευή όταν αυτή βρίσκεται στην τσέπη ή την τσάντα σας. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η γραφίδα μπορεί να έχει πολλαπλά κουμπιά για περισσότερες επιλογές αλληλεπίδρασης.

Φυσικά όλες οι πατέντες δεν μπαίνουν στην παραγωγή οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες.