Είναι τα σκυλιά η λύση για ασφάλεια στα ταξίδια την εποχή της πανδημίας;

27 Μαΐου, 2021

Τεράστια η συζήτηση για το άνοιγμα των διεθνών μετακινήσεων εν μέσω πανδημίας, μιας και ακόμη και τα εμβόλια δεν είναι η λύση καθώς έχουν περιορισμένο χρόνο προστασίας.
Το να μπαίνει κανείς σε καραντίνα κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά σίγουρα δεν ενθαρρύνει κανέναν να ταξιδέψει και εννοείται ότι δυσκολεύει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ίσως όμως η απάντηση να έρχεται από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!
Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 εκκρίνουν μια χαρακτηριστική οσμή την οποία μπορεί η ανθρώπινη μύτη να μην μπορεί να την «πιάσει» αλλά για ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο τετράποδο είναι παιχνιδάκι.

Έτσι οι σκύλοι αυτοί θα μπορούν να περιπολούν αεροδρόμια και λιμάνια ψάχνοντας για ασυμπτωματικούς φορείς του ιού οι οποίοι και θα ελέγχονται με ένα PCR τεστ για επιβεβαίωση. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χώρες όπως η Φινλανδία έχουν ήδη δοκιμάσει σκύλους στα αεροδρόμια με μεγάλη επιτυχία.

Είναι αυτή η λύση για ταξίδια χωρίς προβλήματα και με μεγαλύτερη ασφάλεια; Ουδείς γνωρίζει, αλλά σίγουρα είναι καλύτερη από το να περάσεις ένα δεκαήμερο καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο.