Επιβεβαίωση από την Huawei για αναδιπλούμενο 5G κινητό στις αρχές του 2019

22 Οκτωβρίου, 2018

Στην πρόσφατη παρουσίαση του Mate 20 Pro ο πρόεδρος της Huawei Richard Yu πέταξε την «βόμβα» επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ενός κινητού το οποίο έχει αναδιπλούμενη οθόνη και συνδεσιμότητα 5G!

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δουλεύουμε εντατικά επάνω σε αναδιπλούμενα κινητά. Αναδιπλούμενα 5G κινητά!». Και ενώ δεν ανέφερε το πότε θα τα δούμε στην αγορά, διάφορες φήμες μιλούν για επίσημη κυκλοφορία στις αρχές του 2019.

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς λογικά θα δούμε και το αναδιπλούμενο κινητό της Samsung το Galaxy X, αν και για αυτές τις φήμες κρατάμε «μικρό καλάθι». Ίσως στο συνέδριο developers της Samsung το οποίο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το κινητό αυτό.

Τα αναδιπλούμενα κινητά θα μπορούν να διπλασιάσουν την διαγώνιο της οθόνης τους, κάτι που σίγουρα θα σημάνει και το τέλος των tablet.

Η αναδιπλούμενη οθόνη είναι το next big thing για τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και οι ισορροπίες είναι πραγματικά λεπτές. Βλέπετε το ζητούμενο δεν είναι να παρουσιαστεί ένα κινητό που διπλασιάζει απλά τις ίντσες του, αλλά ένα gadget το οποίο θα μπορεί να φέρει μια μικρή επανάσταση στις φορητές συσκευές. Άρα θα πρέπει να διαθέτει το software και τις λειτουργίες που θα το κάνουν λειτουργικό και χρήσιμο, να μην κοστίζει μια περιουσία (αν και είμαστε σίγουροι ότι εδώ ατυχήσαμε) και φυσικά να μπορέσει να αντικαταστήσει συσκευές όπως τα tablet ή κάποιες υβριδικές υλοποιήσεις όπως τα Chromebooks.