Έρχεται το πρώτο rapid test για τον κορονοϊό που γίνεται μέσω εφαρμογής για το κινητό!

18 Φεβρουαρίου, 2021

Ο COVID-19 έχει αναστατώσει την καθημερινότητά μας, και όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να φύγει από την ζωή μας στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και αν όλα πάνε καλά με εμβόλια και νέες θεραπείες, αυτός θα παραμείνει ως μια μόνιμη απειλή στο παρασκήνιο, ακριβώς όπως η ετήσια γρίπη και τόσες άλλες ασθένειες που τις έχουμε καταστείλει και όχι ακριβώς νικήσει.

Η εταιρεία Kroger Health λοιπόν ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο ένα μικρό όπλο ενάντια στον κορονοιό.
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια «μαγική» θεραπεία, αλλά για ένα rapid test το οποίο θα μπορούμε να κάνουμε άμεσα οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε, και τα αποτελέσματα δεν θα βγαίνουν από κάποιο εξειδικευμένο εργαστήριο αλλά από μια εφαρμογή στο κινητό!

Το μόνο ίσως πρόβλημα έχει να κάνει με το πόσο αποτελεσματικά μπορεί ο καθένας να πάρει δείγμα με την μπατονέτα. Βλέπετε όταν υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε κάτι ενοχλητικό ή επίπονο, το σώμα μας αντιδράει για λόγους αυτοπροστασίας, ενώ μια επαγγελματίας νοσοκόμα είναι «ψυχρός εκτελεστής» και θα κάνει την δουλειά σίγουρα πιο αποτελεσματικά.

Παρόλα αυτά, το νέο έξυπνο τεστ είναι μια μεγάλη εξέλιξη στην μάχη ενάντια στην πανδημία, και θα βοηθήσει να ελεγχθεί ο ιός αλλά και να αποφορτιστούν τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο. Μένει απλά να δούμε πιο θα είναι και το τελικό του κόστος φυσικά.