Έρχεται το USB-C 2.1 και φέρνει διαστημική φόρτιση στα 240Watt!

28 Μαΐου, 2021

Το USB-C είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς κατάφερε να μικρύνει τους φορτιστές αλλά και να κάνει την φόρτιση αρκετές φορές πιο γρήγορη. Γιατί όμως δεν βλέπουμε φορτιστές USB-C και σε άλλες συσκευές εκτός από κινητά, tablet και κάποια laptop;

Ο λόγος είναι απλός. Μπορεί το πρότυπο USB-C να είναι αρκετό για την φόρτιση ενός κινητού, αλλά περιορίζεται στα 100W, κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνει για πιο απαιτητικές συσκευές.
Βέβαια το «αρκετό» είναι μεγάλη κουβέντα, μιας και τα κινητά με υπέρ ταχεία φόρτιση στα 100+ Watt έρχεται σύντομα στην αγορά οπότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Για να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις λοιπόν, το Forum το οποίο διαχειρίζεται το συγκεκριμένο πρότυπο φόρτισης έχει ήδη έτοιμο το USB-C 2.1! Η αναβάθμιση αυτή αυτομάτως ανεβάζει το όριο φόρτισης από τα 100W στα 240W, ένα νούμερο το οποίο θα είναι αρκετό ακόμη και για ενεργοβόρες συσκευές όπως τα gaming laptops, οι εκτυπωτές κλπ.

Νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να υιοθετηθεί ένα universal πρότυπο και έτσι ένας φορτιστής να είναι αρκετός για την πλειοψηφία των συσκευών που υπάρχουν σε ένα σπίτι.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R