Έτοιμη να μπει στην παραγωγή και η πρώτη ηλεκτρική νταλίκα της Tesla!

11 Ιουνίου, 2020

Ο Elon Musk έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει με τίποτα! Αφού κατέκτησε την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση πέρασε στην κατάκτηση του διαστήματος. Αφού το κατάφερε και αυτό, τώρα ήρθε η σειρά να ασχοληθεί και με τις διεθνείς μεταφορές!

Αυτό τουλάχιστον διέρρευσε από ένα email το οποίο έπεσε στην κατοχή του Reuters, και στο οποίο αναφέρετε ότι ήρθε η ώρα να μπει στην παραγωγή το Semi όπως το αποκαλεί ο ίδιος ο Musk.
Στο email δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα δούμε το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla να κυλάει αθόρυβα τις ρόδες του στα αμερικανικά highways.

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε πάντως είναι ότι η συστοιχία των μπαταριών που θα χρησιμοποιεί το φορτηγό θα κατασκευάζονται στο Gigafactory της εταιρείας στην Νεβάδα ενώ κάποια άλλα τμήματα θα μοιραστούν και σε εργοστάσια που υπάρχουν σε άλλες πολιτείες.
Η είδηση για την έναρξη της παραγωγής των φορτηγών της Tesla έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της Nikola μιας νέας startup εταιρείας, ότι θα εστιάσει στην εξέλιξη φορτηγών τα οποία θα χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό αλλά και κυψέλες καυσίμου.

Τέλος να σας θυμίσουμε ότι τα φορτηγά της Tesla αναμένεται να έχουν αυτονομία περίπου 800 χιλιομέτρων και ένα κόστος κάπου ανάμεσα στα 150.000 και 180.000 δολάρια.