Έξυπνα γυαλιά από την Oppo. Αυτό που περιμέναμε ή άλλη μια καταδικασμένη προσπάθεια;

18 Νοεμβρίου, 2020

Έχουμε δει αρκετά μεγάλα ονόματα να προσπαθούν να φτιάξουν AR γυαλιά στο πρόσφατο παρελθόν, και όλα έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Απέτυχαν παταγωδώς! Αυτό το αμαρτωλό παρελθόν δεν φαίνεται να πτοεί την Oppo η οποία στο Oppo Inno Day παρουσίασε την δική της εκδοχή των έξυπνων γυαλιών!

Τα γυαλιά αυτά δεν έχουν και την πιο διακριτική σχεδίαση και σίγουρα δεν θα αρέσουν σε όλους. Αυτό όμως που μετράει εδώ δεν είναι τόσο το styling όσο η τεχνολογία η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

Έτσι εδώ έχουμε ενσωματωμένους αισθητήρες ToF και χρήση αλγόριθμων SLAM (Simultaneous Localization and mapping Algorithms) για την ακριβή μέτρηση της απόστασης που έχουν τα αντικείμενα στο περιβάλλον σε σχέση με τον χρήστη. Τα γυαλιά εκτός από εφαρμογές AR θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ψυχαγωγία καθώς θα εξομοιώνουν την αναπαραγωγή μιας ταινίας από οθόνη 90 ιντσών, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν και hand gestures για ευκολότερο χειρισμό.

Ο Henry Tang της Oppo μάλιστα ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε τα γυαλιά να κάνουν υπολογισμούς απόστασης σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Έτσι έχουμε ένα demo αγοράς νέων επίπλων και την τοποθέτησή τους στον χώρο μας, ενώ βλέπουμε και ένα ενδιαφέρον AR παιχνίδι.

Ένα ενδιαφέρον demo βέβαια απέχει αρκετά από ένα προϊόν που είναι έτοιμο για παραγωγή ενώ υπάρχουν και αρκετά ερωτηματικά για την συμβατότητα, το κόστος, την χρησιμότητα κλπ τα οποία δεν μπορούν ακόμη να απαντηθούν από την Oppo.
Έτσι και εμείς θα κρατήσουμε μικρό καλάθι και αυτή την φορά και πριν ενθουσιαστούμε θα περιμένουμε να δούμε το τελικό προϊόν σε δράση.