Εύκαμπτη, αναδιπλούμενη, τυλισσόμενη…τι οθόνη προτιμάτε; Η Xiaomi έχει άλλη μια πρόταση!

22 Σεπτεμβρίου, 2020

Μικροί μεσαίοι και μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν εμπλακεί στον αγώνα της διαφοροποίησης. Κάποιος λέει ότι οι εύκαμπτες οθόνες είναι το μέλλον ενώ ένας άλλος του απαντάει ότι το μόνο λογικό είναι οι διπλές οθόνες. Πετάγεται ο Κορεάτης και λέει «Έχετε δει τις περιστρεφόμενες οθόνες; Είναι το κάτι άλλο!». «Μπααα» απαντάει ο κινέζος «Εμείς πιστεύουμε ότι αν τυλίξεις την οθόνη γύρω από το κινητό θα κάνεις την διαφορά.

Πολλές οι προτάσεις λοιπόν, και ουδείς γνωρίζει ποια είναι αυτή που θα επικρατήσει οπότε περιμένουμε ακόμη πιο «τρελές» λύσεις στο μέλλον.
Όπως αυτή η πατέντα της Xiaomi για παράδειγμα, η οποία συνδυάζει την εύκαμπτη οθόνη με έναν slide μηχανισμό.

Το περίεργο είναι ότι αυτή η λύση δεν μας φαίνεται και ιδιαίτερα ακραία, άλλο ένα δείγμα του πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Στην ουσία η εύκαμπτη οθόνη καταλαμβάνει όλη την πρόσοψη ενώ διπλώνει από την κάτω πλευρά της συσκευής και συνεχίζει από πίσω. Όταν ο χρήστης τραβάει την συσκευή, ο slide μηχανισμός αποκαλύπτει τις κάμερες.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η σχεδίαση αυτή δεν προσφέρει και πολλά στην συνολική εμπειρία χρήσης, μιας και ο χρήστης στην ουσία θα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο μια από τις οθόνες κάθε φορά.


Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε concept με κυλιόμενο μηχανισμό στην οθόνη. Η TCL για παράδειγμα έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο το οποίο διαθέτει αυτού του τύπου τον μηχανισμό και το οποίο έχει λογική καθώς διπλασιάζει στην ουσία την οθόνη όπως ακριβώς και τα foldable που έχουμε δει από Huawei και Samsung.

Η ύπαρξη της πατέντας από την Xiaomi δεν σημαίνει ότι θα δούμε και real life συσκευή στο άμεσο μέλλον. Βλέπετε οι κατασκευαστές τις περισσότερες φορές πατεντάρουν όποια τρελή ιδέα τους έρθει στο μυαλό απλά για να σιγουρευτούν ότι δεν θα την υλοποιήσει κάποιος ανταγωνιστής.
Για την ώρα λοιπόν αρκεστείτε στα ταπεινά foldables και στις συσκευές με δύο οθόνες όπως το Duo της Microsoft.

ΠΗΓΗ