Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ ξεκινούν πόλεμο στο δημοφιλέστατο TikTok

30 Ιουνίου, 2022

Ο αμερικανός επίτροπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) για ακόμη μια φορά ξεκινάει ένα νέο κυνηγητό μαγισσών ενάντια στο TikTok.

Οτιδήποτε είναι κινεζικό ή Ρωσικό είναι κακό. Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Την πολιτική αυτή την έχουμε δει να επιβάλλεται με την μορφή αβάσιμων κατηγοριών απέναντι σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας ενώ ήταν λογικό να έρθει και η ώρα των εφαρμογών.
Έχουμε πει και στο παρελθόν άλλωστε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανεχτούν την δημιουργία νέων υπέρ δυνάμεων στον πλανήτη και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τις γονατίσουν.

Τελευταίο θύμα της αμερικανικής πολιτικής το δημοφιλέστατο TikTok το οποίο όπως φαίνεται πέφτει θύμα αυτής ακριβώς της δημοφιλίας του!
Έτσι ο επίτροπος Brendan Carr έστειλε επιστολές στον CEO της Apple Tim Cook αλλά και στον Sundar Pichai της Google για να μοιραστεί μαζί τους τις ανησυχίες του για την κινεζική ιδιοκτησία του κοινωνικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, το υλικό που ανεβαίνει στο TikTok τραβάει ευαίσθητα δεδομένα τα οποία και μοιράζεται με την κυβέρνηση της Κίνας, κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που κάνουν όλα τα αμερικανικά κοινωνικά δίκτυα. Απλά εδώ δεν είμαστε εμείς, αλλά οι άλλοι!

Το χειρότερο όμως εδώ είναι ότι το TikTok κατηγορείται για άλλη μια φορά, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με αναφορά του BuzzFeed το TikTok δρομολογεί όλο το traffic που έρχεται από τις ΗΠΑ σε υποδομές του Oracle Cloud ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για συλλογή προσωπικών στοιχείων.
Άρα λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι αυτό που υποστηρίζει η επιτροπή επικοινωνιών αλλά η γενικότερη πολιτική που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ