GoPro Hero 2018: Budget στην τιμή, Hero στην απόδοση!

16 Μαΐου, 2018

Καλά εσείς που κάνετε mountain bike, αλεξίπτωτο ή parapente καλά κάνατε και επενδύσατε σε μια καλή action camera. Εμείς οι κοινοί θνητοί που θέλουμε να τραβήξουμε τις διακοπές ή τον σκύλο μας τι κάνουμε;

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, υπάρχει επιλογή και για εμάς και ονομάζεται GoPro Hero.

Δεν είναι κάμερα για power users ή όσους ζουν με την «ταυτότητα στο στόμα», αλλά μπορεί να καλύψει τις βασικές σας ανάγκες με απόλυτη επιτυχία και διαθέτει μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

 

Σχεδίαση
Σχεδιαστικά μοιάζει πολύ με τις Hero 5 / Hero 6 Black, έχει την ίδια «ελαστική» αίσθηση στην αφή και φυσικά είναι καλά σφραγισμένη ώστε να αντέχει σε βάθος νερού 10 μέτρων, χωρίς την ανάγκη κάποιας έξτρα θήκης.

Ίδιος είναι και ο χειρισμός της με τα δύο κλασσικά κουμπιά και την οθόνη αφής στην πίσω πλευρά αλλά και η συνδεσιμότητα η οποία περιλαμβάνει USB-C, HDMI, Wi-Fi και Bluetooth.

 

 

 

Στο εσωτερικό της βρίσκουμε έναν αισθητήρα 10MP ο οποίος επιτρέπει την λήψη βίντεο σε ανάλυση full HD 1080p. Δεν πιστεύουμε να περιμένατε ανάλυση 4Κ! Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να ανέβετε στα 1440p αλλά το aspect ratio θα αλλάξει σε 4:3, κάτι που σίγουρα δεν είναι ιδανικό για να απολαμβάνετε τα βίντεό σας στην τηλεόραση.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε 30 ή 60 καρέ το δευτερόλεπτο, και κάπου εδώ τελειώνουν οι επιλογές σας στην λήψη.

Ειλικρινά δεν μας «χάλασε» ιδιαίτερα η έλλειψη 4K, μιας και στις action cam μετράει περισσότερο το υλικό που τραβάς και όχι η ανάλυση, ενώ ο περιορισμός στο full HD σημαίνει και περισσότερος αποθηκευτικός χώρος στην κάρτα microSD.

Ένα άλλο δυνατό σημείο της Hero είναι η ύπαρξη σταθεροποίησης της εικόνας, κάτι που σίγουρα είναι χρήσιμο για τον μέσο χρήστη ο οποίος δεν διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως ένα gimbal.

Στις δοκιμές μας η Hero μας έδωσε αρκετά καλές λήψεις κάτω από όλες τις συνθήκες. Βέβαια παρακολουθώντας τις λήψεις σε μια μεγάλη οθόνη μπορεί να διακρίνετε ελαφρώς μειωμένη λεπτομέρεια και την δημιουργία μιας αρκετά soft εικόνας.
Στην οθόνη του PC ή στο κινητό πάντως είναι δύσκολο να διακρίνετε την διαφορά ανάμεσα στο υλικό αυτής και των ακριβότερων μοντέλων όπως η Hero 6 Black. Και στις φωτογραφίες η συμπίεση είναι ορατή, αλλά η εικόνα είναι και ελαφρά βελτιωμένη και με περισσότερη λεπτομέρεια.

 

 

 

Εμπειρία Χρήσης
Η GoPro έκανε προσεκτική επιλογή στο τι θα αφαιρέσει και τι θα αφήσει στην προσιτή της κάμερα, έτσι παρά το γεγονός ότι τα advanced χαρακτηριστικά λείπουν, η ευκολία χρήσης έμεινε ίδια και απαράλλακτη.
Σε αυτό βοηθάει και η οθόνη η οποία κάνει τον χειρισμό ιδιαίτερα απλό ενώ θετική είναι και η ύπαρξη φωνητικών εντολών.

Σκεφτείτε τώρα να κάνετε κατάβαση με το ποδήλατο, και να χρειάζεται να αφήσετε τα χέρια για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει αυτό.

Αν βέβαια έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε κάποιο πιο εξελιγμένο μοντέλο, σίγουρα θα απογοητευτείτε με την έλλειψη επιλογών από τα μενού. Για αυτό μάλλον φταίει ότι η GoPro κράτησε την ίδια σχεδίαση στα μενού, αλλά αφαίρεσε τις περισσότερες επιλογές.

 

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις έξτρα επιλογές που λείπουν, η Hero είναι μια πραγματικά καλή επιλογή. Προσφέρει την ίδια μοναδική εμπειρία με τα μεγαλύτερα- και αρκετά ακριβότερα- μοντέλα, έχει καλή ποιότητα εικόνας τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφία, ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα απλή στον χειρισμό της.
Μια άριστη επιλογή για τον άπειρο χρήστη!

 

 

ΔΙΑΘΕΣΗ: DRAKOS DIGITAL
ΤΙΜΗ: 229€