Honor 8X: Affordable Luxury (ένα διαφορετικό review)!

21 Οκτωβρίου, 201890/100
ΤΙΜΗ
299€
ΔΙΑΘΕΣΗ
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
91%
ΟΘΟΝΗ
92%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
90%
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
89%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Το Honor 8X είναι το τελευταίο μιας σειράς φανταστικών συσκευών που μας έχει παρουσιάσει η εταιρία τα τελευταία 2 χρόνια και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Έχει όμορφη σχεδίαση και ποιοτική κατασκευή, εξαιρετική οθόνη καλές επιδόσεις και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Το καλύτερο; Το κόστος του βρίσκεται στα 299€! Τι άλλο να ζητήσει κανείς σε αυτά τα λεφτά!

Εμείς είμαστε οι «ειδικοί», αυτοί που δοκιμάζουν τα νέα gadgets, κρίνουν και προτείνουν. Στην πραγματικότητα η αναζήτησή μας για το καλυτερότερο, το έξτραταχύτερο και το απόλυτο μας κάνει να ξεχνάμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του καθημερινού χρήστη.
Όχι, αυτός που επενδύει 1200 ευρώ σε ένα iPhone και άλλα 500 ευρώ σε εφαρμογές δεν είναι η πλειοψηφία.
Ίσως κάποιοι να σκεφτείτε ότι με έπιασαν τα tech υπαρξιακά μου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η δική μου πριβέ έρευνα αγοράς που με έκανε να αποφασίσω να γράψω ένα διαφορετικό review. Ναι αυτό που διαβάζετε είναι μια δοκιμή, ένα παραδοσιακό review ενός κινητού για την παρουσίαση του οποίου μάλιστα είχα την τύχη να ταξιδέψω στην – περιέργως- ηλιόλουστη αλλά πάντα εντυπωσιακή Πράγα.


Μιλάω φυσικά για το Honor 8X, ένα κινητό που παρουσιάστηκε πρόσφατα και όπως φαίνεται είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Τι χρειάστηκε για να κάνω την δική μου έρευνα αγοράς; Πρώτα από όλα να επιλέξω 3 διαφορετικές ομάδες καταναλωτών.

  1. Ο επαγγελματίας
  2. Ο Gamer
  3. Η social media freak

 

Ομάδα 1η Ο επαγγελματίας – Νίκος Οικονόμου.

Προφίλ: δημοσιογράφος τεχνολογίας, κακομαθημένος με τα πλούσια specs και απαιτητικός με τα κινητά.

Σας επαγγελματίας δημοσιογράφος έχω πρόσβαση στα κορυφαία κινητά. Οι επιδόσεις, η ποιότητα κατασκευής και ο καλός εξοπλισμός ενός κινητού δεν είναι πολυτέλεια αλλά καθημερινότητα για εμένα. Έτσι αποφάσισα να αφήσω την καθημερινή μου συσκευή και να χρησιμοποιήσω για μερικές ημέρες αποκλειστικά και μόνο το Honor 8X.

 

Ημέρα 1η – Οθόνη & Ποιότητα κατασκευής 


Είναι αλήθεια ότι με ξένισε το ότι δεν είχα στην τσέπη το καθημερινό μου κινητό. Είναι αυτή η μυϊκή μνήμη που αναγνωρίζει ότι αυτό στην τσέπη σου δεν είναι το δικό σου κινητό αλλά κάποιο άλλο.

“ Ίσως να φταίει η μεγαλύτερη οθόνη των 6.5 ιντσών” σκέφτηκα και το έβγαλα από την τσέπη να το επεξεργαστώ.

“Καλέ! Μπορώ να διαβάζω χωρίς να κάνω zoom! Και υψηλή ανάλυση οθόνης. Να και κάτι που δεν βλέπεις σε κινητά της μεσαίας κατηγορίας” είπα καθώς περιεργαζόμουν το κινητό.

Όπως και να το κάνουμε, η ανάλυση 1080×2340 της οθόνης παίζει σημαντικό ρόλο και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης. Άσε που τα ανύπαρκτα πλαίσια και το μικρό notch στην επάνω πλευρά σε αφήνουν να απολαύσεις την οθόνη fullview σε όλο της το μεγαλείο. Μιλάμε για λόγο οθόνης -σώματος 91%!

Εκτός από ευκρινής η οθόνη είναι και ιδιαίτερα άνετη για τα μάτια καθώς διαθέτει πιστοποίηση TUV Rheinland για την λειτουργία Eye Comfort Mode η οποία μειώνει την ακτινοβολία του μπλε φωτός για την αποφυγή κόπωσης των ματιών.

Κάτι άλλο που με κάνει πάντα τον «περίεργο» της παρέας, είναι η εμμονή μου με την ποιότητα κατασκευής. Εδώ θα πρέπει να πω ότι η ποιότητα κατασκευής του Honor 8X είναι ανέλπιστα καλή, και ειδικά στο μαύρο χρώμα το κινητό δείχνει ιδιαίτερα πολυτελές. Σίγουρα σε αυτό συμβάλλει και η διακριτική ματ λωρίδα στην πλάτη η οποία δίνει αυτό το κατιτίς στο συνολικό design.

 

Ημέρα 2η – Επιδόσεις & Εξοπλισμός 


Άλλη μια ημέρα γεμάτη τρέξιμο και πολύ γράψιμο. Στάση για καφέ και αναδιοργάνωση. Δεκάδες email στο inbox, κάποια πρέπει να απαντηθούν, άλλα να ταξινομηθούν και αρκετά να πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Το Honor 8X αποδεικνύεται ιδιαίτερα ικανό και γρήγορο στις καθημερινές μου εργασίες. Ο επεξεργαστής Kirin 710 δεν δείχνει σημάδια «κούρασης» στο άνοιγμα των εφαρμογών ή στο multitasking, ενώ τα 4GB RAM και τα 64GB εσωτερικής μνήμης είναι ένα πακέτο που μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις δουλειές μου.

 

“Σου έχω αλλάξει λίγο τα φώτα, να δούμε πως θα τα πάει η μπαταρία σου” είπα λίγο πιο φωναχτά από ότι έπρεπε στο Honor 8X, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ από ζευγάρι στο διπλανό τραπέζι.

Για την ιστορία, άδικα απείλησα το κινητό. Η μπαταρία των 3750mAh όχι απλά άντεξε ολόκληρη την ημέρα με συνεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, αποστολή email, internet browsing και αρκετή μουσικούλα, αλλά θα μπορούσα να μην το φορτίσω καν το βράδι.


Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω. Η ασφάλεια! Ναι μην γελάτε, η ασφάλεια των δεδομένων μας είναι ιδιαίτερα σημαντική στις ημέρες μας. Διάολε ολόκληρη η ζωή μας βρίσκεται μέσα στα κινητά που έχουμε στις τσέπες μας! Το Honor 8X λοιπόν έχει το απαραίτητο fingerprint reader το οποίο λειτουργεί αστραπιαία, ενώ υποστηρίζει και ξεκλείδωμα προσώπου! Σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο βιομετρικό πακέτο ασφαλείας στην μεσαία κατηγορία.

 

Ημέρα 3η – Κάμερα


Μια ημέρα στην οποία έπρεπε να παρευρεθώ σε τρία διαφορετικά events. Κάποτε για να πάω σε event θα έπρεπε να βεβαιωθώ ότι μέσα στην τσάντα μου υπήρχε «ετοιμοπόλεμη» η φωτογραφική μηχανή. Τώρα πια το κινητό μου έχει αναλάβει την δουλειά αυτή και είναι αλήθεια ότι δεν με έχει κρεμάσει ποτέ. Η ανασφάλεια μου για την κάμερα του Honor 8X αποδείχτηκε άδικη. Η κύρια διπλή κάμερα των 20MP+2MP τα κατάφερε εξαιρετικά σε όλες τις περιπτώσεις. Μάλιστα το τελευταίο event ήταν αργά το απόγευμα σε έναν αρκετά σκοτεινό χώρο και εκεί διαπίστωσα ότι η νυχτερινή λήψη κάνει θαύματα! Οι φωτογραφίες μου βγήκαν σταθερές και καθαρές ενώ οι αλγόριθμοι AI έκαναν επίσης φανταστική δουλειά στο να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά φωτογραφικά σενάρια. Για την ιστορία η AI μπορεί να αναγνωρίσει 500+ σενάρια σε 22 διαφορετικές κατηγορίες.

Και μιας και μιλάμε για φωτογραφίες…ας ρίξουμε και μια ματιά στην δεύτερη ομάδα ελέγχου του πειράματός μας!

 

Ομάδα 2η – Η Social Media freak

Ελευθερία Οικονόμου (η κόρη). Προφίλ: Έχει υπέροχα μάτια τα οποία δεν τα δείχνει συχνά μιας και σπάνια φεύγουν από την οθόνη του κινητού.
Φωτογραφίζει τα πάντα, καφέδες, γλυκά, φαγητά, περαστικούς τοπία τετράτροχα και δίτροχα. Ανεβάζει μανιωδώς φωτογραφίες στα social media και δεν ανέχεται να την φωτογραφίζει άλλος γιατί απλά δεν πληρεί τις φωτογραφικές της απαιτήσεις.

 

‘’Για πες μου κόρη. Χρησιμοποιείς το κινητό για περισσότερες από 3 ημέρες.
Ποια είναι η γνώμη σου;’’

“Θέλω να μου το χαρίσεις.”

“Άλλο σε ρώτησα. Θα το συζητήσουμε αργότερα για το δώρο.”

Με κοίταξε με αυτό το πονηρό παιχνιδιάρικο χαμόγελο, και εκεί κατάλαβα ότι δεν χρειαζόταν καν να ρωτήσω αν της άρεσε το κινητό, αλλά εδώ κάνουμε σοβαρή δουλειά και εγώ θέλω λεπτομέρειες για να μπορέσω να γράψω το ρημαδοάρθρο.
Χωρίς να μου πει λεπτομέρειες, αρχίζει να μου δείχνει φωτογραφίες.

 

“Κοίτα αυτές που έβγαλα στην Πλάκα με τους φίλους μου, και αυτές όταν πήγαμε να φάμε γλυκό.”

Διάολε, οι φωτογραφίες της ήταν φανταστικές. Με δυνατό ή κόντρα ήλιο αλλά και απογευματινές στα σοκάκια της Πλάκας και του Θησείου οι φωτογραφίες της απλά δεν παίζονταν. Έπειτα άρχισα να κοιτάω αυτές που ανέβασε στο Instagram.

“Αυτή η σοκολατόπιτα είναι τόσο ζωντανή που μου ανέβηκε ήδη το ζάχαρο” ψιθύρισα και εκείνη γέλασε δυνατά.

“Αυτό που μου άρεσε μπαμπά είναι ότι το κινητό είναι πολύ γρήγορο. Ανοίγω Facebook, Instagram, Pinterest το ένα μετά το άλλο και δεν καθυστερεί καθόλου. Επίσης κοίτα αυτές τις selfies που τράβηξα. Είναι φανταστικές!”

Είναι αλήθεια ότι οι selfies ήταν επίσης πολύ καλές. Η εμπρόσθια κάμερα των 16MP f/2.0 τελικά κάνει καλή δουλειά. Άσε που χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη AI ώστε οι λήψεις να είναι πάντα σωστές και εντυπωσιακές.

“Και να σου πω ρε Ελευθερία, δεν σε ενόχλησε ότι το κινητό είναι μεγάλο;”

“Όχι βέβαια. Ευχαριστήθηκα την μεγάλη οθόνη και άλλωστε το κινητό το έχω ή στο χέρι ή στην τσάντα.”

Άλλο ένα κάστρο έπεσε. Κάποτε οι γυναίκες ήθελαν μικρότερο και πιο διακριτικό κινητό, τώρα θέλουν μεγάλη οθόνη για να απολαμβάνουν περισσότερο τις selfies που τραβάνε.

Για να ολοκληρώσω το πείραμα μου είχε μείνει και η τελευταία ομάδα ελέγχου.

 

Ομάδα 3η – Ο Gamer

Φώτης Οικονόμου ( ο γιός). Προφίλ: Λατρεύει μηχανές και αυτοκίνητα και όταν δεν παίζει Forza ή Gran Turismo στα PS4 και Xbox βασανίζει το παλιό και με ραγισμένη την οθόνη κινητό του.

“Για πες ρε Φωτάρα, πως σου φάνηκε Το Honor 8X;…”

“….Φώτη; Με ακούς;”

“Μισό λεπτό να τελειώσω την πίστα πατέρα!” απάντησε σαφώς εκνευρισμένος που του διακόπτω το gaming.

“Ναι καλό είναι. Πιο γρήγορο από το δικό μου σίγουρα. Δεν χάνει frame! Άσε που για πρώτη φορά βλέπω κινητό που δεν τελειώνει η μπαταρία του αμέσως. Εχτές παίζαμε με τους φίλους μου για ώρες και δεν χρειάστηκα φόρτιση.”

Λογική μου φαίνεται η παρατήρηση του gamer γιού. O Kirin 710 προσφέρει καλύτερες επιδόσεις κατά 75% σε σύγκριση με τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς, ενώ χάρη στην τεχνολογία GPU Turbo το Mali G51 έχει καλύτερη απόδοση κατά 130%! Αυτό μεταφράζεται σε μια κορυφαία εμπειρία gaming, ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικό είναι το παιχνίδι. Μάλιστα το GPU Turbo κάνει και κάτι μαγικό. Ανεβάζει τις επιδόσεις αλλά ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας!

“Άλλο τίποτα έχετε να προσθέσετε για το Honor 8X κύριε Φώτη μας; Δεν μπορεί, θα υπάρχει και κάτι άλλο που απόλαυσες στο κινητό.”

“Ναι είναι και κάτι ακόμη. Με βόλεψε η υποδοχή για 2 κάρτες SIM αλλά και για κάρτα μνήμης. Βλέπεις έτσι μπορώ να έχω τον κανονικό μου αριθμό, την φοιτητική μου κάρτα με τα πολλά λεπτά ομιλίας, αλλά και την microSD με τις 2000 φωτογραφίες.”

Καλή η παρατήρηση του μικρού. Το Honor 8X έχει υποδοχή dualSIM + microSD (και οι τρεις κάρτες ταυτόχρονα). Μάλιστα υποστηρίζει κάρτες έως 400GB, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκεύει όσες φωτογραφίες θέλει.

Κάπως έτσι τελείωσε η μικρή έρευνα αγοράς που οργάνωσα. Τα προβλήματα όμως τώρα αρχίζουν. Βλέπετε και οι δύο ομάδες καταναλωτών έχουν αρχίσει ήδη να με «ψήνουν» για να τους αγοράσω από ένα Honor 8X. Η social media freak δήλωσε ήδη ότι θέλει το κινητό στο έντονο κόκκινο χρώμα ενώ ο gamer σε μπλε ή μαύρο.


Δύσκολα τα πράγματα, αλλά υπάρχει και κάτι θετικό στην όλη υπόθεση. Το Honor 8X αναμένεται σύντομα αποκλειστικά από τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε ένα κόστος που δεν θα ξεπερνάει τα 299€. Τουλάχιστον δεν θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε κάποιο ζωτικό μας όργανο για να ευχαριστήσουμε τις ομάδες ελέγχου για την συμβολή τους στην συγγραφή αυτού του review.

ΥΓ.
Να καταθέσω και κάποιες τελευταίες σκέψεις. Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι η Honor έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές. Τα κινητά της είναι εξαιρετικά και έχουν υψηλότατο δείκτη τιμής προς απόδοση. Το Honor 8X είναι το τελευταίο μιας σειράς φανταστικών συσκευών που μας έχει παρουσιάσει η εταιρία τα τελευταία 2 χρόνια και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Έχει όμορφη σχεδίαση και ποιοτική κατασκευή, εξαιρετική οθόνη καλές επιδόσεις και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Το καλύτερο; Το κόστος του βρίσκεται στα 299€! Τι άλλο να ζητήσει κανείς σε αυτά τα λεφτά!