Hoover H-Free 800: Η “gadget” ασύρματη σκούπα με τα πολλά πρόσωπα!

31 Οκτωβρίου, 201991/100
Empty room with a gray wall mockup
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
90%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
95%
ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
89%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Η Hoover τελικά μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι φορητή και με ευέλικτη modular κατασκευή η οποία της επιτρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Ενσωματώνει έξυπνες λύσεις οι οποίες κάνουν την καθημερινότητά μας πιο απλή, ενώ διαθέτει και ασύρματη δικτύωση κάτι μοναδικό στην κατηγορία.

Ελάτε παραδεχτείτε το. Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι και η αγαπημένη σας δραστηριότητα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε; Η εποχή μας τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς οι οποίοι μας αφήνουν από λίγο έως καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όχι δεν σας λέμε να μην καθαρίζετε. Απλά να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία τα οποία θα κάνουν την δουλειά σας ευκολότερη, γρηγορότερη αλλά και πιο αποτελεσματική!
Σε αυτή την κατηγορία «εργαλείων» ανήκει και η ηλεκτρική σκούπα H-FREE 800 της Hoover την οποία είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε, και πιστέψτε μας διαπιστώσαμε ότι αυτή είναι η πιο high tech gadget σκούπα που υπάρχει στην αγορά σήμερα.

Όρθια και βολική

Η H-FREE 800 είναι μια όρθια σκούπα αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κατηγορία από μόνη της. Χρησιμοποιεί μια αρθρωτή (ή modular όπως λένε και στο χωριό μου) λογική, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στην συσκευασία υπάρχουν πολλά διαφορετικά parts τα οποία ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα σύνολο. Και εξηγούμαστε. Το κύριο και σημαντικότερο τμήμα είναι το σώμα με το μοτέρ το οποίο μοιάζει με ένα λίγο μεγαλούτσικο σκουπάκι χειρός.

Η κύρια αυτή μονάδα είναι και η καρδιά του modular συστήματος και εντυπωσιάζει με την ποιότητα κατασκευής καθώς είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό στο χρώμα του βουρτσισμένου τιτανίου. Στην επάνω πλευρά υπάρχουν τα πλήκτρα χειρισμού, υπάρχει σκανδάλη για την ενεργοποίηση αλλά και ασφάλεια για συνεχή λειτουργία ενώ στην κάτω πλευρά βρίσκουμε το δοχείο της σκόνης αλλά και την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Τέλος στο πίσω μέρος υπάρχει πρόσβαση στο φίλτρο το οποίο φροντίζει να καθαρίζει τον αέρα του μοτέρ. Φυσικά η μονάδα αυτή δεν μοιάζει απλώς με μικρό σκουπάκι αλλά είναι και φορητό σκουπάκι.

Έτσι με την προσθήκη των κατάλληλων αξεσουάρ μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε το τραπέζι, το αυτοκίνητο και γενικότερα να κάνουμε οποιαδήποτε δουλειά απαιτεί φορητότητα. Αν τώρα προσθέσουμε την ασημένια προέκταση αυτομάτως το σκουπάκι μετατρέπεται σε μια όρθια βολική σκούπα με την οποία μπορούμε να κάνουμε όλες τις δουλειές του σπιτιού.

 

Χειρισμός και ευελιξία


Δύσκολα θα βρείτε σκούπα με ευκολότερο χειρισμό από αυτόν της H-FREE 800. Στα πλήκτρα έχουμε το Turbo για έξτρα απορροφητικότητα όταν χρειάζεται, το Silent για χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και το Wi-Fi. Ναι καλά διαβάσατε, η μικρή Hoover έχει και ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση. Έτσι μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σας χάρη και στην ειδική εφαρμογή, και έτσι να βλέπετε ενημερώσεις για τα επίπεδα της μπαταρίας και της χρήσης που έχετε κάνει, για την κατάσταση του φίλτρου, να χρησιμοποιείτε το parental control για να κλειδώνετε την σκούπα αν έχετε μικρά παιδιά αλλά ακόμη και να μετράτε τις θερμίδες που κάψατε μετά το καθάρισμα!

Στην συσκευασία θα βρείτε μια μεγάλη ασημένια προέκταση επάνω στην οποία προσαρμόζονται όλα τα αξεσουάρ. Το βασικότερο αξεσουάρ καθαρισμού είναι αυτό με το πλατύ πέλμα το οποίο εντυπωσιάζει με την σχεδίασή του. Έχει μεγάλα ροδάκια για άνετη κύλιση σε όλες τις επιφάνειες ενώ το σημείο σύνδεσης με τον σωλήνα έχει αρθρώσεις ώστε να μπορεί να κινείται σε όλες τις γωνίες.

Στην μπροστινή πλευρά του υπάρχει φωτισμός LED για να βλέπουμε κάτω από τα έπιπλα και σε σκοτεινές γωνίες ενώ ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ενσωματωμένη περιστρεφόμενη βούρτσα η οποία βοηθάει στο αποτελεσματικό καθάρισμα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με μια απλή κίνηση η βούρτσα αφαιρείται για εύκολο καθαρισμό ή αλλάζει με μια άλλη για σκληρές επιφάνειες ή χαλιά.


Παρά το γεγονός ότι το κυρίως σώμα είναι αρκετά βαρύ για να το κρατάς στο χέρι, με το που θα βάλεις τις προεκτάσεις και το πέλμα καθαρισμού ως δια μαγείας το βάρος εξαφανίζεται. Το καθάρισμα γίνεται μια διασκεδαστική εμπειρία. Η σκούπα κυλάει απαλά σαν να αιωρείται στον αέρα, καθαρίζει τα πάντα με ένα πέρασμα και στρίβει απίστευτα γρήγορα και εύκολα. Η μπαταρία σύμφωνα με την Hoover μπορεί να αντέξει για 35 λεπτά, κάτι που επιβεβαιώσαμε και εμείς κατά τις δοκιμές μας. Βέβαια το κακό είναι ότι θα πρέπει να έχετε πάντα το νου σας να είναι φορτισμένη γιατί αν χρειαστεί να κάνετε ένα έκτακτο συγύρισμα στο σπίτι θα πρέπει να περιμένετε 5 ώρες για την πλήρη φόρτισή της.


Η σκόνη και οι βρωμιές διαχωρίζονται χάρη στην τεχνολογία HSpin Core και μαζεύονται μέσα στο μικρό δοχείο της σκούπας το οποίο ανοίγει με το πάτημα ενός πλήκτρου ώστε να το αδειάζετε πανεύκολα. Επίσης το περιστρεφόμενο πλέγμα μέσα στο δοχείο αφαιρείται και μπορείτε να το πλύνετε ενώ το ίδιο εύκολα μπορείτε να αφαιρέσετε και το υφασμάτινο φίλτρο αέρα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της σκούπας.

 

Αξεσουάρ για κάθε ανάγκη


Το μεγάλο πλεονέκτημα της Hoover είναι τα πολλά της αξεσουάρ. Έτσι μέσα στην συσκευασία θα βρείτε προέκταση η οποία μπορεί να πάρει διαφορετικές γωνίες για καθάρισμα ραφιών ή επιφανειών που βρίσκονται ψηλά όπως ράφια, ντουλάπια κλπ, αλλά και ένα πλήθος ανταλλακτικών.

Υπάρχει βούρτσα για μαλακές ή σκληρές επιφάνειες, στόμιο για γωνίες, μακρύ εξάρτημα με βούρτσα για το καθάρισμα του αυτοκινήτου ιδανικό για να μπαίνει κάτω από τα πεντάλ ή τα καθίσματα, ειδική βούρτσα για ψύκτρες καλοριφέρ ή για στόρια αλλά και κεφαλή με περιστρεφόμενη βούρτσα για τις τρίχες των κατοικίδιων. Τα πάντα μπαίνουν και αφαιρούνται με μια απλή κίνηση και δεν θα σας προβληματίσουν.

Καθαρές σκέψεις


Η Hoover τελικά μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι φορητή και με ευέλικτη modular κατασκευή η οποία της επιτρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Ενσωματώνει έξυπνες λύσεις οι οποίες κάνουν την καθημερινότητά μας πιο απλή, ενώ διαθέτει και ασύρματη δικτύωση κάτι μοναδικό στην κατηγορία. Επίσης είναι και αποτελεσματική καθώς την δοκιμάσαμε σε πολλά διαφορετικά σενάρια καθαρισμού και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα θα μας πείτε «καλά, δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στην H-Free 800»;
Όλες οι συσκευές έχουν τα αδύνατα σημεία τους. Πρώτα από όλα δεν έχει την ισχύ μιας μεγάλης συμβατικής σκούπας. Δεν θα σηκώσει τον γάτο σας στον αέρα λοιπόν αλλά με την σκόνη και τις βρωμιές δεν παρατηρήσαμε κάποια αδυναμία. Επίσης ο κάδος για την σκόνη είναι μικρός, κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορά μετά το καθάρισμα θα πρέπει να τον αδειάζετε. Και εδώ δεν βλέπουμε το πρόβλημα, εκτός βέβαια και αν το σπίτι σας θυμίζει εργοτάξιο και χρειάζεστε 5κιλο κουβά για την σκόνη. Η τιμή της H-Free 800 είναι 399€ ένα νούμερο το οποίο κατά την γνώμη μας είναι άκρως λογικό για την ποιότητα, τον εξοπλισμό αλλά και τις δυνατότητες που έχει αυτή η gadget μαγική σκούπα!

 

ΔΙΑΘΕΣΗ