Huawei Color Band A2: Το καλοκαιρινό σας gadget

6 Ιουνίου, 201883/100
ΤΙΜΗ
29.90€
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
78%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
81%
ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ
90%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Το Huawei Color Band A2 είναι ένα από τα καλύτερα gadgets για το καλοκαίρι σας. Είναι στιλάτο, ανθεκτικό στο νερό, με πολλές λειτουργίες και άριστη αυτονομία μπαταρίας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μπορεί να ακουστεί λίγο σκληρό, αλλά κατά την γνώμη μου τα smartwatch είναι μια από τις πλέον άχρηστες κατηγορίες συσκευών. Στην θεωρία το να μπορείς να βλέπεις ειδοποιήσεις, μηνύματα και να παρακολουθείς τις δραστηριότητες και τον ύπνο σου ακούγεται μια χαρά, αλλά το να πρέπει να φορτίζεις καθημερινά άλλη μια συσκευή απλά δεν παλεύεται.
Ένας δεύτερος λόγος είναι το μέγεθος των smartwatch. Στην πλειοψηφία τους είναι χοντρά, άβολα και ταιριάζουν περισσότερο σε καρπό αρσιβαρίστα.

Σε αυτά τα δύο αρνητικά ίσως να οφείλεται και η επιτυχία των smartband, καθώς τα περισσότερα είναι λεπτά και διακριτικά, προσφέρουν αρκετές από τις λειτουργίες των smartwatch ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή κατανάλωση και η μπαταρία τους μπορεί να κρατήσει για αρκετές ημέρες.

Σε αυτή την κατηγορία συσκευών σίγουρα ξεχωρίζει το Huawei Color Band A2 το οποίο προσφέρει ένα εξαιρετικό πακέτο σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

 

Η πρώτη θετική εντύπωση έρχεται από την ποιότητα κατασκευής. Έχει πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, όμορφη οθόνη αφής OLED 0,92’’ και ένα λουράκι το οποίο μπορεί να είναι πλαστικό αλλά χάρη στα patterns μοιάζει λίγο πιο πολυτελές. Το λουράκι αυτό έχει ένα απλό αλλά αποτελεσματικό κλείσιμο και δεν θα σας προβληματίσει.

 

Η κατασκευή διαθέτει πιστοποίηση IP67, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να το βρέξετε, αλλά όταν θα μπείτε στην θάλασσα ή την πισίνα καλύτερα να το αφήσετε στα πράγματά σας.

Στην κάτω πλευρά θα βρείτε τις επαφές για την μαγνητική βάση φόρτισης αλλά και τον αισθητήρα καρδιακών παλμών. Φυσικά η συσκευή είναι συμβατή τόσο με Android κινητά όσο και με iPhone κάτι που το κάνει ελκυστικό για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Ως γνήσιο fitness band έχει λειτουργίες που εστιάζουν στην άσκηση, και έτσι θα βρείτε βηματομετρητή και θερμιδομετρητή, μπορεί να μετρήσει αποστάσεις αλλά και να σας δώσει πληροφορίες για την ποιότητα ύπνου.
Επίσης από την στιγμή που θα το συνδέσετε με το κινητό σας θα δονείτε όταν έχετε τηλεφωνική κλήση ενώ στην οθόνη μπορείτε να δείτε και το ποιος σας καλεί.
Μέσα από την εφαρμογή του μπορείτε να ρυθμίσετε όλες τις ειδοποιήσεις που θέλετε να βλέπετε και η λίστα περιλαμβάνει μηνύματα, ραντεβού, ειδοποιήσεις από social media όπως Facebook και Twitter κλπ.

 

 

Ιδιαίτερα χρήσιμο βρήκαμε και το ξυπνητήρι το οποίο ενεργοποιεί την δόνηση του band το οποίο κατάφερε να με ξυπνήσει μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι. Βλέπετε είναι εύκολο για τον εγκέφαλο να αγνοήσει τον ήχο, αλλά κάτι που δονείται μανιωδώς στον καρπό λειτουργεί σαν διπλός espresso και το μάτι ανοίγει στο λεπτό.

Σε καθημερινή χρήση το Color Band A2 αποδείχτηκε εξαιρετικό. Και μπορεί οι 18 ημέρες αυτονομίας που δηλώνει η Huawei να είναι μια αρκετά αισιόδοξη δήλωση, αλλά οι 7-9 ημέρες που πήραμε εμείς ήταν μια χαρά.

Σε όλες τις ημέρες της δοκιμής δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ή «παραξενιά» και η μόνη ίσως αδυναμία της συσκευής είναι ότι σε έντονο ηλιακό φως είναι αρκετά δύσκολο να διαβάσεις τις ειδοποιήσεις.

Αν θα αγόραζα το Color Band A2; Μα καλά, πλάκα κάνετε; Με κόστος 29 ευρώ είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς, ενώ σίγουρα το κατατάσσω ανάμεσα στα κορυφαία gadgets που μπορείτε να αποκτήσετε το καλοκαίρι αυτό!

 

HUAWEI COLOR BAND A2 SPECS

Οθόνη: OLED 0,96’’
Τύπος: αφής
Σύνδεση: Bluetooth 4.2
Αισθητήρες: βηματομετρητής, καρδιακών παλμών
Προστασία: IP67
Διαστάσεις: 46,8×20,5×11,2mm
Βάρος: 22γρ.