HUAWEI FreeBuds 6i: Ποιοτικός ήχος, εντυπωσιακό ANC και ιδιαίτερα προσιτό κόστος

28 Ιουνίου, 2024

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δοκιμάσει αρκετές δεκάδες ακουστικά. Κάποια τίμια, κάποια καλά, αλλά τα περισσότερα δεν θα έλεγα ότι περνάνε τις δοκιμές μας αποσπώντας κολακευτικά σχόλια. Εκτός βέβαια και αν έχουν επάνω τους το logo της Huawei! Βλέπετε η εταιρεία αυτή έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να παρουσιάσει δηλαδή ακουστικά σε όλες τις κατηγορίες τιμής τα οποία είναι όλα τους υπέροχα.
Τα νέα Huawei FreeBuds 6i τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν είναι άλλη μια απόδειξη για την εξαιρετική δουλειά που κάνει η Huawei. Τα ακουστικά αυτά ανήκουν στην μεσαία κατηγορία τιμής (99€), αλλά φέρνουν νέους οδηγούς, βελτιωμένο σύστημα αποκοπής θορύβων, αλλά και άριστη ποιότητα ήχου τόσο στις τηλεφωνικές κλήσεις όσο και στις ακροάσεις μουσικής!

Σχεδίαση

Τα Huawei Freebuds 6i κληρονομούν την σχεδίαση των περσινών Freebuds 5i κάτι που δεν είναι διόλου κακό μιας και η προηγούμενη γενιά ακουστικά της Huawei μας είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις. Αν η σχεδίαση σου θυμίζει Apple AirPods Pro δεν έχεις άδικο.

Βλέπεις η ομοιότητα οφείλεται στο κέλυφος που έχει αυτή την «φουσκωμένη» σχεδίαση ώστε να γεμίζει το κενό του αυτιού ενώ φυσικά δεν λείπει και το στέλεχος. Στην άκρη του ακουστικού υπάρχει tip σιλικόνης κάτι που φυσικά βοηθάει και στην καλύτερη μόνωση από εξωτερικούς θορύβους. Τα FreeBuds 6i έχουν πιστοποίηση IP54 και δεν φοβούνται τη βροχή ή τον ιδρώτα. Πολύ καλή και η σχεδίαση της θήκης των ακουστικών, η οποία είναι στιβαρή με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής ενώ ταυτόχρονα είναι και μικρή και βολική.

Εξοπλισμός


Η Huawei φρόντισε να αναβαθμίσει σημαντικά τα νέα FreeBuds 6i τα οποία τώρα ενσωματώνουν οδηγούς των 11mm έναντι των 10mm που υπήρχαν μέσα στα FreeBuds 5i. Ο τετραπλός μαγνήτης που αναλαμβάνει την κίνηση των οδηγών μάλιστα είναι 4 φορές πιο δυνατός από το προηγούμενο μοντέλο. Η αναβάθμιση αυτή δίνει απόκριση συχνότητας από 14Hz έως και 40KHz. Αναβαθμισμένα είναι και τα μικρόφωνα αλλά και οι αλγόριθμοι που φροντίζουν για ενεργή ακύρωση θορύβου αλλά και το φιλτράρισμα των τηλεφωνικών κλήσεων. Όπως καταλαβαίνετε, η Huawei δεν αρκέστηκε σε μικρές και ασήμαντες αλλαγές, αλλά προχώρησε σε ουσιαστικές αναβαθμίσεις ώστε τα ακουστικά της να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην κατηγορία τιμής τους.

Στην πράξη


Η πρώτη επαφή με τα νέα ακουστικά είναι ιδιαίτερα θετική. Είναι βολικά, τόσο ελαφριά ώστε να μην καταλαβαίνεις ότι τα φοράς ενώ ακόμη και σε ελαφρύ τζόκινγκ ή επάνω σε μοτοσικλέτα δεν παρατήρησα κάποια αστάθεια. Είναι αλήθεια βέβαια ότι το κάθε αυτί είναι διαφορετικό, οπότε ίσως κάποιοι να μην βολευτούν το ίδιο καλά με εμένα. Κάθε ακουστικό έχει μια επιφάνεια η οποία είναι ευαίσθητη στην αφή και κάπως έτσι γίνεται και ο χειρισμός τους. Μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του ήχου, την αναπαραγωγή μουσικής ή να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις εύκολα και γρήγορα. Με διπλό άγγιγμα έχεις αναπαραγωγή ή παύση μουσικής ή ακόμη και λήψη κλήσης. Με τριπλό άγγιγμα περνάς στο επόμενο τραγούδι ενώ με παρατεταμένο άγγιγμα ενεργοποιείς την ακύρωση θορύβου ή απορρίπτεις κάποια κλήση. Με swipe επάνω ή κάτω ρυθμίζεις την ένταση του ήχου. Φυσικά τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν στις δικές σου ανάγκες μέσα από την εφαρμογή AI Life της Huawei.

Τα FreeBuds 6i υποστηρίζουν σύνδεση πολλαπλών σημείων, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αποσυνδεθείτε από το κινητό για να συνδεθείτε στο laptop ή το tablet.
Τα ακουστικά υποστηρίζουν τους κλασσικούς codecs SBC και AAC αλλά και LDAC και L2HC, κάτι που φυσικά επιτρέπει στην Huawei να χρησιμοποιεί και το logo Hi Res Audio. Στις δοκιμές μου η σύνδεση των ακουστικών ήταν πάντα υποδειγματική και δεν παρατήρησα καμία διακοπή ή κάτι άλλο ενοχλητικό. Φανταστική ήταν και η απόδοση του ANC (σύστημα αποκοπής θορύβων). Μάλιστα θα έλεγα ότι είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, και μπορεί να συγκριθεί με τα συστήματα αρκετά ακριβότερων ακουστικών. Η αλλαγή γίνεται αντιληπτή από την στιγμή που θα βάλεις τα ακουστικά στα αυτιά σου. Ο θόρυβος μειώνεται αισθητά, και σίγουρα η ακουστική εμπειρία γίνεται πολύ ευχάριστη.

Η ποιότητα ήχου των ακουστικών είναι επίσης εντυπωσιακή για την κατηγορία τους. Έχουν μια στιβαρή υπογραφή, με ισχυρό μπάσο το οποίο συνοδεύεται από μια αρκετά ισορροπημένη χαμηλό μεσαία περιοχή. Προς τις υψηλές συχνότητες τα πράγματα γίνονται λίγο πιο μέτρια στον τομέα της ακρίβειας. Παρόλα αυτά, σε όλες τις ακροάσεις η συμπεριφορά τους ήταν εξαιρετική. Δύναμη τους η ποπ και η ροκ μουσική όπου ο ήχος είναι στιβαρός και το ηχητικό σκηνικό είναι αρκετά ευρύ, αλλά θα παίξουν όλα τα είδη μουσικής με συνέπεια και αρκετά τίμια. Η Huawei δηλώνει ότι ανέπτυξε έναν νευρωνικό αλγόριθμο για την εξάλειψη των θορύβων κατά την διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων, χωρίς να επηρεάζεται η καταληπτότητα της φωνής του χρήστη. Αυτό το επιβεβαίωσα και στην πράξη καθώς η ποιότητα των κλήσεων είναι υποδειγματική. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να περιμένεις ένα δευτερόλεπτο μέχρι να ξεκινήσει την δουλειά ο αλγόριθμος, αλλά η συνέχεια σε ανταμείβει με φανταστική ποιότητα ήχου.

Στον τομέα της αυτονομίας τέλος η Huawei δηλώνει 5 ώρες λειτουργίας των ακουστικών με ενεργό το ANC. Στην πράξη τα ακουστικά μου έδωσαν ακόμη καλύτερη αυτονομία φτάνοντας τις πεντέμιση ώρες λειτουργίας. Η θήκη θέλει περίπου 40 λεπτά για να φορτίσει και πάλι τα ακουστικά ενώ η ίδια η θήκη χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να φτάσει στο 100%.

Συμπέρασμα


Ακουστικά με ποιοτική και εργονομική σχεδίαση, αποτελεσματικό σύστημα αποθορυβοποίησης και πολύ καλή ποιότητα ήχου μπορείς να βρεις στην αγορά. Ακουστικά που να έχουν όλα τα παραπάνω και να κοστίζουν 99 ευρώ σίγουρα θα δυσκολευτείς να βρεις. Για αυτό και τα νέα Huawei FreeBuds 6i κερδίζουν την διάκριση VALUE FOR MONEY του Matrix Life.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R