Huawei Mate X2: Το νέο foldable λύνει τα προβλήματα του παρελθόντος, και έρχεται με κορυφαία specs!

23 Φεβρουαρίου, 2021

Παρουσιάστηκε και επίσημα το πιο hot foldable του 2021, που δεν είναι άλλο από το Huawei Mate X2. Μια εντυπωσιακή συσκευή για την οποία ακούμε διάφορες φήμες εδώ και αρκετό καιρό!

Το αναδιπλούμενο της Huawei είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη οθόνη η οποία όταν είναι ανοικτή φτάνει τις 8 ίντσες! Στην σχεδίαση έχουμε την υιοθέτηση της αισθητικής του επιτυχημένου P40 Pro, κάτι που φυσικά δεν μας χαλάει καθόλου μιας και είναι απλά εξαιρετική. Η πληρέστατη συσκευασία περιλαμβάνει επίσης έναν φορτιστή 66W, καλώδιο USB-C, ακουστικά και μια δερμάτινη θήκη για το κινητό. Η συσκευή υποστηρίζει χαμηλότερη ταχεία φόρτιση στα 55W, αλλά με τον φορτιστή αυτόν θα μπορεί να φορτίζεται και το laptop σας οπότε το κέρδος είναι διπλό.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δερμάτινη θήκη η οποία ενσωματώνει και ένα έξυπνο stand το οποίο κρατάει την συσκευή όρθια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα πληκτρολόγιο και η ευελιξία ανεβαίνει στα ουράνια.

Θα παρατηρήσετε ότι το Mate X2 είναι λίγο πιο χονδρό στην πλευρά που υπάρχουν οι κάμερες και όχι δεν πρόκειται για σχεδιαστικό λάθος. Με αυτό τον τρόπο η συσκευή ισορροπεί ιδανικά και δεν κουράζει, είτε την κρατάτε με το ένα χέρι είτε όρθια και με τα δύο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που διπλώνει η εύκαμπτη οθόνη καθώς όπως βλέπετε δεν αφήνει κάποιο κενό στην συσκευή.

Υπεύθυνος για αυτό είναι ο ιδιοφυής μηχανισμός ο οποίος εκτείνει το σώμα της συσκευής αποφορτίζοντας έτσι την οθόνη από την πίεση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται έτσι και η ενοχλητική τσάκιση στο κέντρο της οθόνης. Τέλος, τόσο η αναδιπλούμενη οθόνη όσο και η εξωτερική έχουν προστατευτικά φιλμ για την αποφυγή ατυχημάτων.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η αναδιπλούμενη οθόνη έχει διαγώνιο 8 ιντσών, η ανάλυσή της είναι 2200×2480 και το pixel density είναι 413ppi. Η εξωτερική οθόνη τώρα έχει διαγώνιο 6,45’’ και ανάλυση 2700×1160, τρέχει στα 90Hz και το aspect ratio είναι το πιο «multimedia» 21:9. Η ευκρίνεια των οθονών αυτών είναι απλά εξαιρετική.

Στο εσωτερικό έχουμε Android 10 και EMUI 11, ενώ ο επεξεργαστής είναι ο Kirin 9000 5G, και βρίσκουμε επίσης 8GB RAM, 256 ή 512GB αποθηκευτικού χώρου αλλά και δυνατότητα επέκτασης με κάρτες Nano Memory.

Ο συνδυασμός ταχύτατου επεξεργαστή και μεγάλης οθόνης είναι ιδανικός για multi tasking και μπορείτε να δουλεύετε άνετα σε split screen. Φανταστικό είναι και το διπλό πληκτρολόγιο κάτι που διευκολύνει την πληκτρολόγηση και με τους δύο αντίχειρες ενώ μπορείτε ακόμη και να προσαρμόζετε το μέγεθος του πληκτρολογίου ανάλογα με τα γούστα σας. Δεν χρειάζεται να σας πούμε φυσικά ότι εργασίες όπως η μεταφορά φωτογραφιών ή ακόμη και η μετακίνηση αρχείων σε ανάμεσα σε διάφορες εφαρμογές γίνονται με ένα απλό drag n drop. Ακόμη και κατά την παρακολούθηση της αγαπημένης σας ταινίας θα μπορείτε να δέχεστε και να απαντάτε στα μηνύματα χωρίς να διακόψετε αυτό που κάνετε. Ακόμη και η πλοήγηση με το Mate X2 είναι μια ευχάριστη και εντυπωσιακή εμπειρία.

Στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο τα πράγματα είναι φανταστικά και φυσικά φέρουν την υπογραφή της Leica. Έτσι έχουμε κύριο αισθητήρα 50MP με PDAF και Laser AF αλλά και οπτικό σύστημα σταθεροποίησης, τηλεφακό 12MP με 3Χ zoom, PDAF και επίσης οπτικό σύστημα σταθεροποίησης, έναν τρίτο περισκοπικό φακό με 10X zoom και σταθεροποίηση και τέλος έναν υπέρ ευρυγώνιο 16MP με auto focus.

Τα χαρακτηριστικά κλείνει η μπαταρία 4500mAh, τα δυνατά στερεοφωνικά ηχεία, και το σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στο πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής.

Mate X2 λοιπόν, μια εντυπωσιακή συσκευή την οποία ελπίζουμε να έχουμε σύντομα στα χέρια μας για δοκιμή.