HUAWEI MatePad 11: Φορητό γραφείο, έξυπνο πολυεργαλείο ή η απάντηση στις φοιτητικές προσευχές;

27 Σεπτεμβρίου, 2021

Καλά περάσαμε το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο και ο χειμώνας βρίσκονται μπροστά μας Ναι ξέρω, οι θερμοκρασίες άλλα λένε, αλλά δυστυχώς οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις δεν μειώνονται στους 30+ βαθμούς κελσίου.
Η σχολική-φοιτητική χρονιά ξεκινάει, η εργασία συνεχίζει (λες και σταμάτησε ποτέ) και η πανδημία δεν λέει να υποχωρήσει επιτάσσοντας αλλαγές στην καθημερινότητα.
Όλος αυτός ο πρόλογος γίνεται για να σου πω με πλάγιο τρόπο ότι θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να βρεις ένα εργαλείο που θα καλύψει όλες σου τις ανάγκες. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.
Η κόρη μου για παράδειγμα είναι φοιτήτρια και σπουδάζει Εσωτερική αρχιτεκτονική, διακόσμηση και σχεδιασμό αντικειμένων και χρειάζεται ένα tablet με το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της (όταν αυτά είναι online), αλλά ταυτόχρονα να της δίνει την δυνατότητα να τρέχει εξιδεικευμένα προγράμματα της σχολής αλλά και να σχεδιάζει επάνω στην οθόνη με ένα stylus.
Εγώ από την άλλη γράφω ολημερίς και ολονυχτίς, άρα το βασικότερο είναι το άνετο πληκτρολόγιο, η καλή συνδεσιμότητα και ο ευέλικτος χαρακτήρας. Επίσης κάνω μερικές «ατασθαλίες» βλέποντας τις αγαπημένες μου σειρές και ταινίες, ενώ παίζω και κανένα παιχνιδάκι όταν υπάρχει χρόνος. Θέλω δηλαδή καλή και γρήγορη οθόνη, δυνατό ήχο και μπόλικη δύναμη από επεξεργαστή και μνήμη.
«Σαν να ζητάς πολλά, που να βρεις συσκευή για να καλύψεις τις ανάγκες εκπαίδευσης, εργασίας και ψυχαγωγίας και μάλιστα σε προσιτή τιμή» θα σκέφτεστε ήδη.
Και όμως αγαπητοί, υπάρχει και ονομάζεται HUAWEI MatePad 11.

 

Φοιτητικά προβλήματα, φορητή λύση!


Ναι, το πείραμα πέτυχε. Αγόρασα το MatePad 11 για την κόρη, και μέσα σε μερικές ημέρες αυτό κατάφερε να γίνει το άλλο της μισό. Είναι φορητό αλλά ταυτόχρονα έχει μεγάλη απολαυστική οθόνη 11 ιντσών η οποία προσφέρει εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης, κάτι απαραίτητο για όσους δουλεύουν με σχέδια ή σκιτσάρουν όπως το «καμάρι» μου.


Η θήκη πληκτρολόγιο είναι άλλο ένα τεράστιο προσόν το οποίο εκμεταλλεύτηκε τόσο στην εξεταστική όσο και στα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.
Αυτό όμως που λάτρεψε πραγματικά είναι το M-Pencil! Είναι ιδιαίτερα εργονομικό και ακριβές στην χρήση του, κάθεται μαγνητικά επάνω στο tablet και φορτίζει ασύρματα και φυσικά είναι το καθημερινό της εργαλείο για τις εργασίες και τα projects της σχολής. Με προγράμματα όπως d3D Sculptor, OnShape, Autodesk Sketchbook και Floor Plan Creator το MatePad 11 έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες που έχει το μαγικό του πενάκι.
Οι απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας του tablet της Huawei έκαναν επίσης την καθημερινότητα της φοιτήτριας μας ακόμη πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Φωτογράφηση εσωτερικών χώρων και κτηρίων για μετέπειτα επεξεργασία στο tablet; Κανένα πρόβλημα. Ακουμπάς το κινητό στο πληκτρολόγιο, και ευθύς αυτό εμφανίζεται στην οθόνη του tablet. Από εκεί μπορείς με απλό drag n drop να μεταφέρεις τις φωτογραφίες που τράβηξες για επεξεργασία ή αποθήκευση.
Θέλεις να βλέπεις μια φωτογραφία και ταυτόχρονα να κάνεις το δικό σου σχέδιο με το M-Pencil; Οι δυνατότητες multitasking του MatePad 11 είναι απλά μοναδικές. Σου επιτρέπει να έχεις δύο εφαρμογές ταυτόχρονα ανοικτές σε split screen, αλλά και άλλες δύο σε floating παράθυρα. Αν είσαι «αχόρταγος» και θέλεις και άλλες ανοικτές εφαρμογές μπορείς να το κάνεις. Οι εφαρμογές αυτές θα καρφιτσώσουν τα εικονίδια τους στην άκρη της οθόνης και θα μπορείς να ανοίξεις άμεσα όποια εσύ θέλεις.

«Είναι το πιο βολικό laptop που είχα ποτέ. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο για τις ανάγκες της σχολής μου».

Αυτή ήταν η δήλωση της κόρης μου, και με όλα αυτά τα μαγικά που είδα να κάνει με το MatePad 11 την καταλαβαίνω απόλυτα. Όχι βέβαια ότι το χρησιμοποιεί μόνο για εκπαίδευση, αλλά για τις υπόλοιπες χρήσεις προτιμώ να σας πω την δική μου εμπειρία παρακάτω.

 

Φορητό μου γραφείο, έξυπνο πολυεργαλείο


Διαβάζω και γράφω σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, ενώ τα συσσωρευμένα χρονάκια έχουν κάνει την όρασή μου προβληματική. Για αυτό λάτρεψα την οθόνη IPS LCD ανάλυσης 2560×1600 η οποία έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η ταχύτητα αυτή φροντίζει να απεικονίζει τα πάντα πιο καθαρά και να κρατάει τα μάτια μου ξεκούραστα ακόμη και μετά από πολλές ώρες χρήσης. Οι διαστάσεις του MatePad 11 είναι οι ιδανικές για έναν επαγγελματία όπως εγώ που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση αλλά και σε επαγγελματικά ταξίδια.

Η θήκη δε είναι το καλύτερο αξεσουάρ που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Πρώτα από κάνει εξαιρετικά την βασική της δουλειά, το να προστατεύει δηλαδή το tablet από γρατζουνιές και σκόνη. Το MatePad ασφαλίζει στην θήκη μαγνητικά, προσφέρει δύο γωνίες κλίσης για την οθόνη και έπειτα έχει και αυτό το φανταστικό πληκτρολόγιο! Άνετο, με θετική ανταπόκριση από τα πλήκτρα, κάτι που βοηθάει την γρήγορη πληκτρολόγηση και το καλύτερο; Υποστηρίζει τα γνωστά και οικεία shortcuts που έχουμε συνηθίσει από τα PC.


Μπορώ να πω ότι με το πληκτρολόγιο αυτό δεν χρειάστηκα ούτε ένα λεπτό προσαρμογής και αμέσως έγραψα με ταχύτητα και ακρίβεια.
Δεν υπάρχει επαγγελματίας που να μην λατρεύει την άριστη συνδεσιμότητα, και εγώ φυσικά δεν αποτελώ την εξαίρεση. Πως να μην χαμογελάσεις όταν με ένα άγγιγμα επάνω στο keyboard έχεις την οθόνη του κινητού σου στο tablet;

Η αντιγραφή και μετακίνηση αρχείων ανάμεσα στις δύο συσκευές γίνονται παιχνιδάκι κάτι απαραίτητο για την δουλειά μου. Μοναδική είναι η λειτουργία Multi-screen Collaboration η οποία επιτρέπει στο tablet και το PC να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται με νέους τρόπους.

Με την λειτουργία Mirror μπορείς να προβάλλεις την οθόνη του PC στο tablet ενώ με το Extend Mode να χρησιμοποιήσεις το tablet ως δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή. Τέλος με το Collaborate Mode θα μπορέσεις να μεταφέρεις περιεχόμενο όπως κείμενο, εικόνες και έγγραφα μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών με απλό drag n drop.

Στο εσωτερικό του MatePad 11 υπάρχει ο Snapdragon 865, 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Οι επιδόσεις είναι απλά εξαιρετικές και το tablet δεν καταλαβαίνει από βαριές εφαρμογές ή μεγάλα σε μέγεθος αρχεία. Η ταχύτητα της συσκευής την βοηθάει και στο multitasking και σε καθημερινή βάση έχω ανοικτά σε split screen τον browser με το matrixlife.gr και το Word, ενώ μπορώ να ανοίξω το Messenger και όποια άλλη εφαρμογή χρειαστώ σε αιωρούμενα παράθυρα. Μιλάμε για την απόλυτη παραγωγικότητα για τον απαιτητικό επαγγελματία.

Το οκτάωρο της δουλειάς κάποια στιγμή τελειώνει, αλλά το MatePad 11 είναι έτοιμο και για υπερωρίες. Η όμορφη οθόνη συνοδεύεται από 4 δυνατά και ποιοτικά ηχεία με την υπογραφή της Harman Kardon οπότε έχω και ένα υπέροχο multimedia station για να απολαύσω ταινίες, σειρές ή την αγαπημένη μου μουσική. Δεν θα πει όχι και σε gaming. Πως θα μπορούσε άλλωστε με δυνατό επεξεργαστή, γρήγορη οθόνη και εντυπωσιακά δυνατό ήχο, οπότε είναι σίγουρο ότι το tablet της HUAWEI θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα.
Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι πάντα η αυτονομία της μπαταρίας των συσκευών. Φαντάζομαι βέβαια ότι αυτό το άγχος το έχουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι απαιτητικοί χρήστες. Ευτυχώς το MatePad 11 φρόντισε για την ψυχική μου ηρεμία και σε αυτόν τον τομέα. Η μεγάλη μπαταρία 7250mAh είναι απλά «ατελείωτη» και θα βγάλει την ημέρα με μεγάλη ευκολία ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση στα 22,5W.

Μετά από αρκετές εβδομάδες οικογενειακής συμβίωσης με το HUAWEI MatePad 11 μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τόσο εγώ όσο και η κόρη μου μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Κατάφερε βλέπετε να γίνει το ιδανικό μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και εκπαίδευσης, αλλά και ένα φορητό γραφείο, το προσωπικό μου multimedia hub αλλά και μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών. Αλήθεια τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα tablet;