ComputingREVIEWSHUAWEI MateView GT 34: Ποιότητα, συνδεσιμότητα και απολαυστική εικόνα σε όλο της το “πλάτος”

2 Δεκεμβρίου, 202187/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
89%
ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
91%
ΕΙΚΟΝΑ
88%
ΗΧΟΣ
83%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Το μόνιτορ είναι απλά εξαιρετικό τόσο για gaming όσο και για δουλειά και ψυχαγωγία. Προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εικόνας, έχει άριστη συνδεσιμότητα, άψογη ποιότητα κατασκευής αλλά και μια ενσωματωμένη ηχομπάρα που κάνει μια χαρά την δουλειά της. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κορυφαίο μόνιτορ στα 549€;

Η Huawei είναι αλήθεια ότι έχει το χάρισμα. Αυτό το magic touch όπως λένε και στο χωριό, αυτή την μοναδική ικανότητα να δημιουργεί άρτια τεχνολογικά και ποιοτικά προϊόντα ανεξάρτητα μάλιστα από την κατηγορία στην οποία αυτά ανήκουν.


Πρόσφατα η Huawei μπήκε δυναμικά και στα PC monitors, και σχεδόν αμέσως είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε ένα από αυτά. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο gaming monitor της Huawei, το MateView GT 34!

 

Σχεδίαση και Ποιότητα

Τα επιφωνήματα θαυμασμού ξεκινούν πριν ακόμη ανοίξει κανείς την συσκευασία. Το κουτί της MateView έκανε κατάληψη στα εργαστήρια μας με το μεγάλο του μέγεθος, κάτι λογικό βέβαια μιας και μιλάμε για μια wide οθόνη 34 ιντσών. Απλά θα σας θυμίσουμε ότι μερικά χρόνια πριν στις ίδιες ίντσες ήταν η πλειοψηφία των τηλεοράσεων που είχαμε στα σπίτια μας.

Μέσα στην συσκευασία βρίσκουμε φυσικά την οθόνη αλλά και μια τεράστια βάση η οποία έχει και μια ηχομπάρα ενσωματωμένο στην κάτω πλευρά.

Τα περιεχόμενα συμπληρώνει ένα κουτί μέσα στο οποίο βρίσκουμε τον φορτιστή USB-C, διαφορετικά καλώδια για τις συνδέσεις μας και φυσικά τις οδηγίες χρήσης και την εγγύηση.
Η σύνδεση της βάσης με το μόνιτορ είναι μια απίστευτα απλή διαδικασία καθώς αυτή απλά κουμπώνει άμεσα χωρίς την ανάγκη χρήσης κάποιου εργαλείου.


Θα περάσετε σίγουρα μερικά λεπτά κοιτάζοντας την υπέροχη σχεδίαση της MateView ενώ θα σας πάρει ακόμη περισσότερο για να βρείτε πως θα βολέψετε το μεγάλο της μέγεθος επάνω στο γραφείο. Αφού πάρετε τον χρόνο σας, θα έρθει η στιγμή που θα θαυμάσετε την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Τα πλαστικά φαίνονται στιβαρά και ανθεκτικά, το ίδιο και η βάση με την ηχομπάρα και σίγουρα τίποτα επάνω της δεν δείχνει φτηνό ή πρόχειρα βαλμένο. Σίγουρα θα περάσει με άριστα την αξιολόγηση και του πιο αυστηρού κριτή.

 

Οθόνη

Αυτό το panel είναι πραγματικά «όλα τα λεφτά». Οι 34 ίντσες του απλά επιβάλλουν την παρουσία τους στον χώρο ενώ η αναλογία πλευρών 21:9 σε συνδυασμό με την ελαφριά κυρτότητα απλά αγκαλιάζει το οπτικό σας πεδίο και σας απομονώνει από οτιδήποτε υπάρχει γύρω σας. Τα πλαίσια επίσης είναι ιδιαίτερα διακριτικά, κάτι που βοηθάει αρκετά στην συνολική εμπειρία θέασης που προσφέρει η οθόνη.

Η ανάλυση της οθόνης είναι 3440×1440 (1440p) και τρέχει στα 165Hz. Η ταχύτητα αυτή κρίνεται ικανοποιητική για τα περισσότερα gaming σενάρια ενώ και η ταχύτητα απόκρισης των 4ms είναι μια χαρά. Η Huawei έχει προτιμήσει ένα panel τύπου VA και όχι IPS κάτι λογικό κατά την γνώμη μας.

Ο λόγος είναι απλός. Τα VA panels προσφέρουν καλύτερο κοντράστ ενώ τα IPS καλύτερες γωνίες θέασης. Σε ένα ιδιαίτερα ευρύ και κυρτό μόνιτορ κανείς δεν ενδιαφέρεται για την γωνία θέασης καθώς λόγω σχεδίασης επιβάλλει ο χρήστης να είναι πάντα στο κέντρο. Έτσι σου μένει μόνο το πλεονέκτημα του καλύτερου κοντράστ.

Με μια οθόνη 21:9 μπορείτε να έχετε ανοικτές όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα

Στον τομέα της χρωματικής ακρίβειας τα πράγματα είναι απλά εξαιρετικά. Σε default mode μας έδωσε 127% s RGB και σχεδόν 90% DCI-P3. Επίσης από το εργοστάσιο η θερμοκρασία χρώματος ήταν 6500Κ και δεν παρατηρήσαμε καμία τάση της οθόνης προς το μπλε ή το κόκκινο. Πολύ καλά αποτελέσματα πήραμε και από την ομοιομορφία του panel δείγμα του πόσο καλό είναι για την κατηγορία τιμής. Στα παιχνίδια επίσης δεν είχαμε κανένα παράπονο μιας και τα πάντα έτρεξαν ομαλά και απολαυστικά ενώ υπάρχει και το AMD FreeSync το οποίο φροντίζει να έχετε πάντα μια άριστη εμπειρία είτε χρησιμοποιείτε κάρτες AMD είτε Nvidia.


Ακόμη και σε αναπαραγωγή ταινιών η εμπειρία μας ήταν φανταστική. Ειδικά μάλιστα αν η ταινία είναι σε 21:9 φορμά κυριολεκτικά θα βυθιστείτε μέσα στην δράση. Συνολικά θα λέγαμε ότι το panel που φοράει η MateView είναι από τα καλύτερα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

 

Συνδέσεις, Χειρισμός & ήχος


Οι διαθέσιμες συνδέσεις βρίσκονται κρυμμένες πίσω από ένα πλαστικό κάλυμμα και κοιτάζουν προς τα κάτω. Αυτό ίσως να μην βολέψει αρκετούς χρήστες και σίγουρα είναι πρόβλημα αν προσθέτετε ή αλλάζετε συχνά καλώδια. Κανένα παράπονο δεν είχαμε πάντως από τις διαθέσιμες συνδέσεις. Υπάρχει μια DisplayPort, δύο HDMI 2.0 και μια USB-C η οποία υποστηρίζει DisplayPort, μεταφορά αρχείων και φόρτιση στα 10W. Και αν αυτό σας φαίνεται φυσιολογικό να σας θυμίσουμε ότι ακόμη και το «κτήνος» των 49 ιντσών και των `1500 ευρώ Samsung Odyssey Neo G9 δεν έχει θύρα USB-C.

Η επιπλέον USB-C είναι για το τροφοδοτικό ενώ φυσικά δεν λείπει και θύρα ακουστικών και μικροφώνου 3,5mm.
Ο χειρισμός είναι από τους πιο φιλικούς που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Η πρόσβαση στα μενού γίνεται μέσω ενός joystick το οποίο βρίσκεται κάτω και στο κέντρο της οθόνης και that’s all. Γρήγορη και ιδιαίτερα αποτελεσματική επιλογή της Huawei.
Μέσα στα μενού εκτός από τα αναμενόμενα θα βρείτε και ειδικές ρυθμίσεις για gamers ενώ από εκεί θα μπορείτε να ελέγξετε ακόμη και τα modes της ηχομπάρας.


Και μιας και αναφέραμε την soundbar να σας πούμε ότι ενσωματώνει δύο συνολικά ηχεία τα οποία έχουν έκαστο ισχύ 5W. Η απόδοσή τους είναι τίμια για καθημερινή χρήση και casual gaming αλλά μην περιμένετε να κάνουν και τα τζάμια σας να τρίζουν.

Επάνω στην ηχομπάρα υπάρχει και ενσωματωμένο μικρόφωνο αλλά και LED φωτισμός τον οποίο ελέγχετε μέσα από τα μενού του μόνιτορ. Το εντυπωσιακό είναι ότι από την LED λωρίδα μπορείτε να ελέγχετε με τεχνολογία αφής και την ένταση του ήχου. Απλά σύρετε το δάχτυλο σας επάνω της και θα αυξομειώσετε τον ήχο.

 

Συμπέρασμα


Η Huawei MateView GT 34 είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Η Huawei κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια να παρουσιάσει μια από τις καλύτερες Budget Buy αγορές της κατηγορίας.
Το μόνιτορ είναι απλά εξαιρετικό τόσο για gaming όσο και για δουλειά και ψυχαγωγία. Προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εικόνας, έχει άριστη συνδεσιμότητα, άψογη ποιότητα κατασκευής αλλά και μια ενσωματωμένη ηχομπάρα που κάνει μια χαρά την δουλειά της. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κορυφαίο μόνιτορ στα 549€;

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *