Huawei P30 Pro: 7 μυστικά για να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες της νέας σας συσκευής!

6 Απριλίου, 2019

Το Huawei P30 Pro είναι ένα από τα κορυφαία smartphone που μπορεί κανείς να αποκτήσει σήμερα και ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή κάμερα της Leica η οποία προσφέρει έως και 50x οπτικού και ψηφιακού zoom! Φυσικά το επίπεδο εξοπλισμού είναι επίσης εντυπωσιακό και περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, ασύρματη φόρτιση, και άλλα πολλά για τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει ΕΔΩ και θα μιλήσουμε ακόμη πιο αναλυτικά στο άμεσο μέλλον.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όμως ίσως να μπερδέψουν όλους εσάς τους τυχερούς που μόλις αγοράσατε το κινητό οπότε και η ομάδα του Matrix Life αποφάσισε να φτιάξει έναν μικρό αναλυτικό οδηγό με tips και tricks για να ξεκλειδώσετε εύκολα όλα του τα μυστικά.

 

Ξεκουράστε τα μάτια σας με το Dark Mode


Όλα τα κορυφαία κινητά έχουν και αντίστοιχα κορυφαίες οθόνες και φυσικά το P30 Pro δεν θα μπορούσε να διαφέρει σε αυτό. Όσο αυξάνει η ευκρίνεια και η φωτεινότητα μιας οθόνης όμως, τόσο περισσότερο επιβαρύνεται και η όραση ειδικά στις νυχτερινές ώρες. Όπως έχουμε δει και σε άλλες συσκευές, το P30 Pro διαθέτει ένα ειδικό Dark Mode το οποίο «μαυρίζει» το interface. Αυτό φυσικά μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας, μιας και η οθόνη είναι AMOLED οπότε στο μαύρο τα φωτιστικά στοιχεία είναι σβηστά αλλά έχει και θετική επίδραση στα μάτια σας καθώς μπορούν να εστιάσουν καλύτερα και πιο ξεκούραστα όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, βλέπετε ένα βίντεο ή απαντάτε σε μηνύματα.
Για να ενεργοποιήσετε το Dark Mode πηγαίνετε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΜΠΑΤΑΡΙΑ-ΣΚΟΥΡΟΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΙΕΠΑΦΗΣ.

 

Πιο καθαρή και τακτοποιημένη Home Screen


Δεν μπορεί, έχετε δει και εσείς κάποιο κινητό ο χρήστης του οποίου κατεβάζει ασταμάτητα εφαρμογές και τις έχει όλες στην αρχική οθόνη. Αποτέλεσμα; Για να βρει κανείς κάτι θα πρέπει να κάνει ασταμάτητα scroll δεξιά και αριστερά μέσα σε μια θάλασσα εικονιδίων.
Ευτυχώς για εσάς το Huawei P30 Pro σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τρόπους προβολής των εφαρμογών, την τυπική όπου όλες οι εφαρμογές εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και το Συρτάρι μέσα στο οποίο κρύβονται όλα τα εικονίδια για ευκολότερη πρόσβαση. Φυσικά εσείς μπορείτε να βάλετε στην αρχική οθόνη τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά ή ακόμη και να δημιουργήσετε φακέλους με τις αγαπημένες σας εφαρμογές αλλά πιστέψτε μας θα γλυτώσετε αρκετό ψάξιμο στο τέλος.
Για επιλογή του τρόπου απεικόνισης πηγαίνετε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ & ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ – ΣΤΥΛ ΑΡΧΙΚΗΣ ΟΘΟΝΗΣ.

 

Ασφάλεια με την βοήθεια του in display fingerprint reader


Στο P30 Pro μπορείτε να ασφαλίσετε την πρόσβαση των αρχείων σας αποτελεσματικά με την βοήθεια του συστήματος αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που υπάρχει κάτω από την οθόνη. Το σύστημα αυτό το είδαμε για πρώτη φορά στο Mate 20 Pro αλλά τώρα η Huawei έκανε εξαιρετική δουλειά βελτιώνοντάς το σε μεγάλο βαθμό. Στις δοκιμές μας το σύστημα λειτούργησε πάντα αποτελεσματικά, σπάνια θα χρειαστεί να δοκιμάσετε δεύτερη φορά και σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Αν δεν έχετε ήδη ασφαλίσει το κινητό σας πηγαίνετε σε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ.

 

Το Huawei P30 Pro φροντίζει για τις κακές σας συνήθειες


Κανείς δεν είναι τέλειος, και είναι απίστευτα εύκολο να παρασυρθείς και να κάνεις υπερβολική χρήση της συσκευής σου. Λίγο το browsing, λίγο η «κάψα» να βλέπουμε τι ανεβάζουν στα social media φίλοι και γνωστοί όλη την ημέρα και πριν το καταλάβουμε έχουμε φάει την μισή μας ημέρα επάνω στην οθόνη του κινητού. Η Huawei όμως στο P30 Pro μας δίνει το εργαλείο για να μπορέσουμε να βάλουμε την ζωή μας σε τάξη και το εργαλείο αυτό ονομάζεται Ψηφιακή Ισορροπία.
Εκεί θα βρείτε πληροφορίες για τον χρόνο που περνάτε με το κινητό σας καθώς και αναλύσεις για το τι είναι αυτό που σας τραβάει περισσότερο.
Ενεργοποιώντας την Διαχείριση χρόνου οθόνης εμφανίζονται τρία εργαλεία.
Χρόνος χρήσης οθόνης: Μπορείτε να βάλετε τα δικά σας όρια στον χρόνο που περνάτε με το κινητό
Όρια εφαρμογής: Μπορείτε να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε με συγκεκριμένες εφαρμογές
Ώρα ύπνου: Όταν πλησιάζει η ώρα ύπνου που θα καθορίσετε, η οθόνη θα γίνει γκρι και θα απαγορεύει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Περιττό φυσικά να σας πούμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και στην περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά και θέλετε να βάλετε κάποια όρια.
Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση θα πρέπει να πάτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΟΘΟΝΗΣ.

 

Φωτογραφίες χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας


Οι selfies είναι η αγαπημένη μας ασχολία αλλά και μια από τις πιο ριψοκίνδυνες καθώς προσπαθώντας να χωρέσουμε μέσα ολόκληρη την παρέα μπορεί να μας γλιστρήσει το κινητό με καταστροφικές συνέπειες για την γυάλινη πολυτελή της επιφάνεια. Εντάξει υπάρχει και η επιλογή της αντίστροφης μέτρησης αλλά η Huawei έκανε τα πράγματα ακόμη πιο απλά.
Απλά ακουμπήστε το κινητό στο σημείο που θέλετε, πηγαίνετε μαζί με την παρέα, πάρτε την κατάλληλη πόζα και απλά φωνάξτε «Cheese»! Το κινητό θα πάρει αμέσως την φωτογραφία χωρίς να χρειαστεί να τρέχετε σαν παλαβοί για να προλάβετε το χρονόμετρο!
Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αυτή ανοίξτε την εφαρμογή της κάμερας- πηγαίνετε στις ρυθμίσεις που βρίσκονται στην επάνω δεξιά πλευρά- επιλέξτε Έλεγχος Ήχου- και ενεργοποιήστε το Πείτε Cheese για την λήψη φωτογραφιών.

 

Σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά


Μερικές φορές θέλετε να δείτε την ώρα ή αν το κινητό σας έχει κάποια ειδοποίηση χωρίς να χρειαστεί αν το ξεκλειδώσετε. Η οθόνη OLED του P30 Pro μπορεί να απεικονίζει πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος χωρίς να καταναλώνει σημαντικές ποσότητες ενέργειες και φυσικά χωρίς να κάνει ζημιά στην ίδια την οθόνη.
Για να ενεργοποιήσετε τις πληροφορίες πηγαίνετε σε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ & ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΠΑΝΤΑ.

 

Το P30 Pro σώζει το κινητά της παρέας!


Ένα από τα πιο cool χαρακτηριστικά της συσκευής είναι σίγουρα η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Η λειτουργία αυτή μετατρέπει το κινητό σας σε έναν ασύρματο φορτιστή επιτρέποντας του να φορτίσει άλλα κινητά αλλά και smartwatches, ακουστικά, οδοντόβουρτσες και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτόκολλο ασύρματης φόρτισης. Εσείς από την άλλη δεν έχετε να φοβάστε για τα επίπεδα της μπαταρίας σας καθώς η τεράστια μπαταρία των 4200mAh απλά δεν τελειώνει ποτέ στο P30 Pro.
Για να σώσετε την βραδιά του κολλητού πηγαίνετε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΜΠΑΤΑΡΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ.

TIP: Ακουμπήστε το κινητό σας σε μια επιφάνεια με την οθόνη κάτω και έπειτα βάλτε την συσκευή που θέλετε να φορτίσετε επάνω στην πλάτη του κινητού. Θα ακουστεί ένας χαρακτηριστικός ήχος και η φόρτιση θα ξεκινήσει.