Huawei Vision S: Οι 4K Smart TV’s της Huawei έχουν HarmonyOS και κάνουν την συνδεσιμότητα παιχνιδάκι

9 Νοεμβρίου, 2021

Δεν είναι νέο ότι η Huawei κατασκευάζει εξαιρετικά gadgets. Ούτε το ότι τα εξοπλίζει με απίθανες λειτουργίες και μοναδικές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Το νέο είναι ότι τώρα ετοιμάζεται να βάλει όλη της την τεχνολογία και τεχνογνωσία στον κόσμο των Smart TV’s!

Η είσοδος της Huawei στην κατηγορία των τηλεοράσεων γίνεται με δύο νέες 4K TV’s οι οποίες έχουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz και είναι διαθέσιμες σε 55’’ και 65 ίντσες.
Οι τηλεοράσεις αυτές εξοπλίζονται με το λειτουργικό HarmonyOS κάτι που τους επιτρέπει να διαθέτουν μοναδικά Huawei χαρακτηριστικά όπως Huawei Sound, βιντεοκλήσεις μέσω MeeTime, συνδεσιμότητα Huawei Share και άλλα πολλά.

Το σύνολο αυτό των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων η Huawei το ονομάζει HUAWEI Vision S, και υποστηρίζει ότι αλλάζει δραματικά τον τρόπο που χρησιμοποιούσαμε τις τηλεοράσεις μέχρι σήμερα. Μάλιστα μας δίνει και κάποια παραδείγματα.

Απρόσκοπτη σύνδεση με το κινητό
Το κινητό μας τηλέφωνο έχει γίνει το καθημερινό μας multimedia hub. Η Huawei θέλει να το αλλάξει αυτό και χρησιμοποιεί ως μέσο τις απίθανες δυνατότητες συνδεσιμότητας που διαθέτουν οι συσκευές της. Έτσι το remote της τηλεόρασης ενσωματώνει NFC και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ακουμπήσει επάνω του το κινητό και η εικόνα μεταφέρεται αυτόματα στην μεγάλη οθόνη. Η λειτουργία αυτή μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την παρέα χωρίς την ανάγκη κάποιας ειδικής εφαρμογής ή το ψάξιμο μέσα στα μενού της TV. Το καλύτερο; Το κινητό κατά την διάρκεια της σύνδεσης με την τηλεόραση συνεχίζει να δέχεται κλήσεις, μηνύματα και ειδοποιήσεις χωρίς να διακόπτεται η σύνδεση.

Χειρισμός από το μέλλον
Ακόμη και η πιο φιλική smart TV συνήθως έχει προβληματικό χειρισμό. Η Huawei δημιούργησε λοιπόν τον δικό της μοναδικό τρόπο πλοήγησης στα μενού χάρη στο AI Voice.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δίνετε φωνητικές εντολές, και η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει να τις εκτελεί.
Επόμενο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το Mirror Control. Με αυτό μπορείτε να βρίσκετε το υλικό που θέλετε να παρακολουθήσετε στο κινητό και όταν πατήσετε Play αυτό θα παίξει απευθείας στην τηλεόραση.

Φυσικά υπάρχει και λειτουργία Low Latency που προσφέρει την δυνατότητα να παίζετε παιχνίδια στην μεγάλη οθόνη χωρίς καμία καθυστέρηση. Με το HarmonyOS μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το κινητό σαν gamepad και το παιχνίδι να παίζει στην οθόνη της TV.

Βιντεοκλήσεις με μαγνητική κάμερα
Οι τηλεοράσεις της Huawei διαθέτουν και μαγνητική κάμερα την οποία τοποθετείτε όποτε θέλετε εσείς για μεγαλύτερη ασφάλεια. Με την τοποθέτησή της θα μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήσεις από την τηλεόραση, με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου.

Ήχος και Εικόνα
Οι τηλεοράσεις είναι τεχνολογίας LCD και χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό Direct LED. Αυτό τους προσφέρει καλύτερο έλεγχο αλλά και ομοιομορφία στον φωτισμό ενώ και το contrast είναι σε ιδιαίτερα καλά για την κατηγορία επίπεδα. Η οθόνη 4Κ καλύπτει το 92% DCI-P3 και όπως αναφέραμε ήδη διαθέτει και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Φυσικά η οθόνη διαθέτει ειδικές λειτουργίες για την προστασία των ματιών από την κόπωση. Και στον τομέα του ήχου όμως τα πράγματα είναι εντυπωσιακά. Οι τηλεοράσεις ενσωματώνουν 4 συνολικά ηχεία τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία Huawei Histen.

Η είσοδος της Huawei στην κατηγορία των smart TV’s δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχάριστα νέα για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Έχοντας ήδη δοκιμάσει τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού HarmonyOS στα tablets της εταιρείας είναι εύκολο να καταλάβουμε το πόσο καλό θα είναι και σε μια συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη. Επιτέλους η επικοινωνία ανάμεσα στις συσκευές μας θα γίνεται απροβλημάτιστα και γρήγορα, ενώ το καλύτερο είναι ότι αυτό θα μπορεί να γίνει το ίδιο εύκολα και από έναν άπειρο χρήστη.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δοκιμάσουμε την πρώτη TV της Huawei που θα έρθει στην χώρα μας.

ΠΗΓΗ