Η 8K TV της Sharp ενσωματώνει τον πιο ισχυρό επεξεργαστή εικόνας!

15 Οκτωβρίου, 2019

Έξυπνη τηλεόραση σημαίνει έξυπνα χαρακτηριστικά αλλά και ανάγκη για μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Έτσι όλες οι smart TV’s είναι εξοπλισμένες με ισχυρούς επεξεργαστές οι οποίοι αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο της επεξεργασίας αλλά και τις βελτίωσης της εικόνας σε πραγματικό χρόνο!

Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε να κάνουμε με τηλεόραση 8K, η οποία ανεβάζει τις απαιτήσεις σε ισχύ στον «θεό»; Η Sharp όπως φαίνεται έχει βρει την λύση σε ένα νέο ARM SoC το οποίο ενσωματώνει τον πιο ισχυρό επεξεργαστή εικόνας που υπάρχει στην αγορά σήμερα.

Το νέο SoC υπάρχει μέσα στην νέα τηλεόραση 8T-C70BW1 8K LCD TV AQUOS και όχι απλά μπορεί να διαχειριστεί περιεχόμενο 8K, αλλά 8K στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο! Χάρη σε τεχνολογία πρόβλεψης των σχημάτων των αντικειμένων μάλιστα μπορεί να αναπαράγει απίστευτη εικόνα 8K χωρίς καμία απώλεια στην λεπτομέρεια.

Φυσικά δεν λείπει η υποστήριξη HDR10 και HLG, μειώνει στο ελάχιστο τα ενοχλητικά τεχνουργήματα της εικόνας και υπάρχει και multi screen PiP το οποίο συνδυάζει εικόνες από 4 διαφορετικές πηγές.
Τέλος η λειτουργία Motion Estimation και Motion Compensation (MEMC) παίρνει στοιχεία από τα προηγούμενα αλλά και από τα επόμενα frames , παρεμβάλει επιπλέον καρέ και τα συνδυάζει για την απόλυτα ομαλή εικόνα. Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία αυτή απαιτεί πραγματικά τεράστια επεξεργαστική ισχύ.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας της 8K τηλεόρασης της Sharp, αλλά σίγουρα δεν θα αργήσουμε να την δούμε και αυτή μιας και το 8K αρχίζει να γίνεται δημοφιλές χάρη στην Samsung αλλά και τις νέες προτάσεις των LG και Sony.