Η Adobe παρουσιάζει νέα εργαλεία βίντεο AI για το Premier Pro

16 Απριλίου, 2024

Πέρυσι η Adobe λάνσαρε το Firefly, ένα από τα πλέον χρήσιμα δημιουργικά εργαλεία AI το οποίο φυσικά χρησιμοποιούμε και εμείς καθημερινά στην επεξεργασία φωτογραφιών. Τώρα η Adobe μας δείχνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο βίντεο, μέσω φυσικά της εφαρμογής Premiere Pro!

Σε μια πρόσφατη παρουσίαση η Adobe μας έδειξε μερικές βασικές λειτουργίες οι οποίες θα έρθουν στο λογισμικό της αργότερα αυτή την χρονιά. Οι λειτουργίες αυτές είναι η προσθήκη και η αφαίρεση αντικειμένων, η γενετική επέκταση (Generative Extend) και το κείμενο στο βίντεο. Τα νέα χαρακτηριστικά θα γίνουν σίγουρα δημοφιλή, καθώς ο καθαρισμός βίντεο για παράδειγμα είναι μία συνηθισμένη (και επίπονη) εργασία. Η λειτουργία Generative Extend, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μοντέρ σχεδόν σε κάθε μοντάζ, δηλαδή τα πολύ μικρά κλιπ. “Προσθέστε απρόσκοπτα καρέ για να κάνετε τα κλιπ μακρύτερα, ώστε να είναι πιο εύκολο να χρονομετρήσετε τέλεια τις επεξεργασίες και να προσθέσετε ομαλές μεταβάσεις”, αναφέρει η Adobe.

Ένα άλλο συνηθισμένο ζήτημα είναι η «σαβούρα» που δεν θέλετε σε μια λήψη και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, ή η προσθήκη επιπλέον πραγμάτων. Η Προσθήκη και αφαίρεση αντικειμένων του Premiere Pro αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας και πάλι τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη του Firefly. “Απλά επιλέξτε και εντοπίστε αντικείμενα και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε τα. Αφαιρέστε ανεπιθύμητα αντικείμενα, αλλάξτε την γκαρνταρόμπα ενός ηθοποιού ή προσθέστε γρήγορα διακοσμητικά στοιχεία σκηνικού, όπως έναν πίνακα ζωγραφικής ή φωτορεαλιστικά λουλούδια σε ένα γραφείο”, γράφει η Adobe.

Η Adobe παρουσιάζει μερικά παραδείγματα, προσθέτοντας διαμάντια σε έναν χαρτοφύλακα μέσω μιας προτροπής κειμένου (που παράγεται από το Firefly). Επίσης, αφαιρεί ένα βοηθητικό κουτί, αλλάζει το πρόσωπο ενός ρολογιού και προσθέτει μια γραβάτα στο κοστούμι ενός χαρακτήρα.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να εισάγει μοντέλα AI. Το ένα, που ονομάζεται Pika, είναι αυτό που τροφοδοτεί το Generative Extend, ενώ ένα άλλο (το Sora από το OpenAI) μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα B-Roll (πλάνα βίντεο). Το τελευταίο είναι βέβαιο ότι θα είναι αμφιλεγόμενο, καθώς θα μπορούσε δυνητικά να εξαφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά βρίσκεται ακόμα “σε πρώιμο στάδιο έρευνας”, δήλωσε η Adobe. Η εταιρεία σημειώνει ότι θα προσθέσει “διαπιστευτήρια περιεχομένου” σε τέτοια πλάνα, ώστε να μπορείτε να δείτε τι δημιουργήθηκε από την AI, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το μοντέλο.
Μια παρόμοια λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη στο “Text to Video”, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε εντελώς νέα πλάνα απευθείας μέσα από την εφαρμογή. “Απλά πληκτρολογήστε κείμενο σε μια προτροπή ή ανεβάστε εικόνες αναφοράς.

Η εταιρεία φαίνεται να εμπορεύεται αυτή τη λειτουργία αρκετά γρήγορα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το generative AI video εμφανίστηκε για πρώτη φορά μόλις πριν από λίγους μήνες.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R