Η ανανεωμένη σειρά G της Canon λατρεύει το vlogging!

9 Ιουλίου, 2019

Η Canon ανανεώνει την σειρά G και βάζει στο στόχαστρό της τους απανταχού vloggers που θέλουν μια φωτογραφική μηχανή με εξελιγμένα βίντεο χαρακτηριστικά χωρίς όμως να τινάξουν τον οικονομικό τους προϋπολογισμό στον αέρα.

Οι νέες μηχανές είναι οι G7 X Mark III και η G5 X Mark II, και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Αύγουστο στα 900$ και 750$ αντίστοιχα.


Αλλάζοντας τύπο αισθητήρα σε stacked CMOS και προσθέτοντας τον επεξεργαστή εικόνας Digic 8 η Canon κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα και των δύο νέων μοντέλων η οποία τώρα φτάνει τα 8 καρέ με autofocus και τα 20 χωρίς ενώ προστέθηκαν και νέες βίντεο λειτουργίες. Μιλάμε για λήψη σε ανάλυση 4K στα 30 fps, slow motion 120 fps σε ανάλυση full HD και φυσικά HDR.

Η G7 X III επίσης τώρα έχει την δυνατότητα να κάνει stream το υλικό στο YouTube μέσω Wi-Fi, υποστηρίζει κάθετο βίντεο για το Instagram ενώ κάτι που θα λατρέψουν οι vloggers είναι το νέο βύσμα για μικρόφωνο.

Στην G5 X οι αναβαθμίσεις είναι πιο διακριτικές. Πρώτα από όλα η σχεδίασή της τώρα θυμίζει περισσότερο την σειρά G7, το κεντρικό οπτικό σκόπευτρο έχει φύγει και αντικαταστάθηκε από ένα με pop up μηχανισμό στην αριστερή πλευρά. Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει υποδοχή για ακουστικά.
Τέλος έχουμε ένα νέο focus bracketing mode, βελτιωμένο πανόραμα και ένα νέο Star mode το οποίο περιλαμβάνει και 4K star time lapse movies.