Η Apple επιβεβαιώνει ότι οι αισθητήρες των iPhone κατασκευάζονται από την Sony

14 Δεκεμβρίου, 2022

Η Apple είναι γνωστό ότι δεν ανακοινώνει τους προμηθευτές της αλλά ούτε και τεχνικές λεπτομέρειες για τα προϊόντα της. Έτσι η επίσκεψη του Tim Cook στις εγκαταστάσεις της Sony είναι μάλλον ένα μεγάλο νέο.

Όλοι υποπτευόμαστε εδώ και καιρό ότι η Apple προμηθεύεται αισθητήρες για τις κάμερες των κινητών της από την Sony, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη επιβεβαίωση. Τελικά τώρα ο Tim Cook παραδέχτηκε ότι Apple και Sony συνεργάζονται στενά για πάνω από μια δεκαετία. Μάλιστα η παραδοχή αυτή έγινε ανεβάζοντας και στο Twitter μια φωτογραφία του CEO της Sony Kenichiro Yoshida ο οποίος τον ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της Sony.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί αισθητήρες κάμερας της Sony για τα iPhone της
Ενώ από διάφορους αναλυτές μαθαίνουμε ότι η Corning προμηθεύει τις γυάλινες επιφάνειες και Samsung και LG την πλειονότητα των πάνελ OLED. Τα τσιπ, φυσικά, προέρχονται από τα εργοστάσια της TSMC.

Κάποιες τελευταίες ενδιαφέρουσες πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η Sony ετοιμάζει έναν νέο αισθητήρα ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο φως ο οποίος θα βρει τον δρόμο του για τα επόμενης γενιάς iPhone.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R