Η Apple λανσάρει MacBook Air 13 και 15 ιντσών με τσιπ M3

5 Μαρτίου, 2024

Η Apple παρουσίασε δύο νέα μοντέλα MacBook Air σε 13 και 15 ίντσες με επεξεργαστές M3. Και οι δύο φορητοί υπολογιστές έχουν περίπου την ίδια εμφάνιση με τους προκατόχους τους, με το χαρακτηριστικό notch στην οθόνη και unibody από αλουμίνιο.

Στις χρωματικές παραλλαγές έχουμε τα Midnight, Starlight, Space Gray και Silver, και τα δύο μοντέλα θα κοστίζουν το ίδιο με τις προηγούμενες εκδόσεις τους, με το MacBook Air 13 ιντσών να ξεκινά από τα 1.099 δολάρια και το MacBook Air 15 ιντσών από τα 1.299 δολάρια.

Φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής εδώ είναι το chip 3 νανομέτρων M3 το οποίο διαθέτει επεξεργαστή 8 πυρήνων και έως και 10 πυρήνων GPU και συνεργάζεται με έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης. Αυτό επιτρέπει στα ανανεωμένα MacBook Air να είναι έως και 60% ταχύτερα από τα αντίστοιχα M1 και έως και 13 φορές ταχύτερα από τα καλύτερα μοντέλα Air με chip της Intel, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το chip M3 παρέχει επίσης στα νέα MacBooks υποστήριξη για hardware-accelerated mesh shading και ray tracing, δύο ανεκτίμητα χαρακτηριστικά για 3D γραφικά και σχεδιασμό παιχνιδιών. Στο μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης, το M3 περιλαμβάνει μια Neural Engine 16 πυρήνων που αναμένεται να βελτιώσει τη μηχανική μάθηση του MacBook Air. Η αύξηση της αποδοτικότητας μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα σε υπηρεσίες στο πλαίσιο βιντεοκλήσεων, ομιλίας και κειμένου σε πραγματικό χρόνο, μετάφρασης, λειτουργιών προσβασιμότητας και άλλων.


Όσον αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές, τα νέα MacBook Air διαθέτουν και τα δύο οθόνες Liquid Retina με φωτεινότητα έως και 500 nits και μπορούν πλέον να επεκταθούν σε δύο εξωτερικές οθόνες όταν ο φορητός υπολογιστής είναι κλειστός, μια ιδανική αναβάθμιση για επαγγελματίες χρήστες, δημιουργούς περιεχομένου και άλλους που βασίζονται σε πολλαπλές ροές εργασίας και οθόνες. Το M3 MacBook αναβαθμίζεται επίσης σε Wi-Fi 6E (από Wi-Fi 6) για ταχύτερες και πιο αξιόπιστες ταχύτητες λήψης.