Η Apple παρουσιάζει τις εφαρμογές Music, TV και Devices για τα Windows

9 Φεβρουαρίου, 2024

Η Apple κυκλοφόρησε τις τελικές εκδόσεις των Music, TV και Devices στην πλατφόρμα των Windows. Αυτές οι εφαρμογές είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη σε συσκευές x86 με Windows 10 και 11.

Η Apple είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως τις εφαρμογές Music, TV και Devices για τα Windows σε “Preview”. Αυτές οι εφαρμογές ήταν επίσης διαθέσιμες μόνο στα Windows 11 και όχι στα 10. Με την κυκλοφορία τώρα της τελευταίας έκδοσης, οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες σε τελική μορφή και στις δύο εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Οι εφαρμογές Music, TV και Devices αποτελούν την ενδεχόμενη αντικατάσταση του iTunes, το οποίο όμως συνεχίζει να υπάρχει και να βασανίζει τους χρήστες. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Apple απέσυρε σταδιακά το iTunes για τον Mac με το MacOS Catalina, αλλά με κάποιο τρόπο αυτό συνέχισε να υπάρχει στα Windows και επίσης λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι η εφαρμογή είναι δύσχρηστη και σαφώς ξεπερασμένη, για να μην αναφέρουμε ότι στερείται πολλών από τα σύγχρονα χαρακτηριστικά. Αυτό λοιπόν το κενό έρχονται να καλύψουν οι νέες εφαρμογές.

Με την εφαρμογή Μουσική, για παράδειγμα, έχετε πρόσβαση στις ίδιες λειτουργίες όπως στις πλατφόρμες της Apple, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε μουσική χωρίς απώλεια ποιότητας και υψηλής ανάλυσης, κάτι που δεν διαθέτει το iTunes. Η εφαρμογή TV σας δίνει πρόσβαση στις αγορές σας στο iTunes, καθώς και στο περιεχόμενο streaming του Apple TV+ σε 4K HDR. Η εφαρμογή Συσκευές διαχειρίζεται πράγματα όπως ο συγχρονισμός, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η ενημέρωση των συσκευών iPhone, iPad και iPod.

Πηγή