Η Apple θα χρησιμοποιήσει την AI της Baidu για την εγχώρια αγορά της Κίνας

26 Μαρτίου, 2024

Ενώ η Apple έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Google για την υιοθέτηση του Gemini AI στις επερχόμενες εκδόσεις του iOS, στην Κίνα αυτό δεν είναι εφικτό, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες της Google είναι απαγορευμένες. Η λύση φυσικά είναι η συνεργασία με κάποια εγχώρια εταιρεία και πιο συγκεκριμένα για την Apple αυτή είναι η Baidu. Άλλωστε όλοι την γνωρίζουμε ως την Google της Κίνας, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη υποψήφια από αυτή.

Τα νέα από την Κίνα αποκαλύπτουν σήμερα ότι η Baidu πρόκειται να παρέχει υπηρεσίες AI στις τελευταίες συσκευές της Apple , αλλά μόνο στην Κίνα, φυσικά. Η Baidu θα είναι ο πάροχος γεννητικής AI της Apple στη χώρα, ξεκινώντας με την επερχόμενη κυκλοφορία του iOS 18 αυτό το φθινόπωρο.

Η Apple φέρεται να έχει συζητήσει αυτή τη συνεργασία με την Alibaba και μια άλλη άγνωστη κινεζική εταιρεία που παρέχει μοντέλα μεγάλης γλώσσας (LLM), πριν τελικά αποφασίσει να επιλέξει την Baidu για τη δουλειά. Στην Κίνα, κάθε LLM πρέπει να εγκρίνεται από τις ρυθμιστικές αρχές πριν κυκλοφορήσει στο κοινό, και το Ernie Bot της Baidu είναι ένα από αυτά που έχουν λάβει ήδη έγκριση. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Baidu και το Ernie Bot της στην Κίνα, και οι αναλυτές λένε ότι πρόκειται να είναι μια “τέλεια καμπάνια branding” για τον κινεζικό γίγαντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baidu, Robin Li, δήλωσε ότι το τμήμα AI της εταιρείας είναι πιθανό να αποτελέσει κύριο μοχλό εσόδων φέτος, με τα έσοδα να αναμένεται να αυξηθούν πολύ απότομα. Ναι καλά καταλάβατε….λόγω της συνεργασίας με την Apple!

Πηγή