Η BOE φέρνει το δαχτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη και στις προσιτές οθόνες LCD μέσα στο 2019

29 Ιουνίου, 2019

Το δαχτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη είναι η λιγότερο περίπλοκη, πιο λογική απάντηση στο ερώτημα «πως θα ξεφορτωθώ επιτέλους το ενοχλητικό notch».
Μέχρι σήμερα οι υλοποιήσεις που έχουμε δει με το αποτύπωμα κάτω από την οθόνη έχουν ένα κοινό, έχουν όλες οθόνες OLED!
Η BOE – η εταιρεία που κατασκευάζει οθόνες όπως αυτή του Huawei Mate 20 Pro αλλά και την εύκαμπτη οθόνη του Mate X- όμως πιστεύει ότι πολύ σύντομα ακόμη και οι πιο οικονομικές οθόνες LCD θα μπορούν να προσφέρουν την τεχνολογία αυτή, κάτι που φυσικά θα αλλάξει δραματικά τα κινητά στην χαμηλή και μεσαία κατηγορία τιμής.


Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία αυτή; Η απάντηση έρχεται από τους αριθμούς..
Μέχρι το τέλος του 2018 συνολικά 18 smartphones ενσωμάτωναν την τεχνολογία αυτή. Αυτά τα 18 κινητά αγοράστηκαν συνολικά από 30 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που φυσικά δείχνει το πόσο ενδιαφέρουσα βρίσκουν την τεχνολογία αυτή.
Οι αισθητήρες κάτω από την οθόνη μέχρι σήμερα όπως είπαμε ήταν προνόμιο των OLED κυρίως γιατί αυτές είναι αρκετά πιο λεπτές από τις LCD αλλά και γιατί ο οπίσθιος φωτισμός των LCD δημιουργεί αρκετά τεχνικά προβλήματα στην κατασκευή.

Η νέες LCD της BOE σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λύσει τα τεχνικά προβλήματα μειώνοντας πάρα πολύ το πάχος της οθόνης. Μάλιστα οι νέες αυτές LCD αναμένεται να είναι οι πιο λεπτές οθόνες αυτής της τεχνολογίας που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Περισσότερες λεπτομέρειες φυσικά δεν υπάρχουν, αλλά ένα είναι σίγουρο. Η προσθήκη τόσο premium χαρακτηριστικών σε οικονομικές συσκευές θα αλλάξει δραματικά την αγορά αλλά και τις απαιτήσεις που έχουν οι καταναλωτές από τα budget κινητά.